M.Zoli Creative Commons License 2006.10.23 0 0 6248

Üdv.

 

Raketakkal is foglalkoztak mar a nemetek elött mondjuk egy evezreddel a kinaiak. Több dolog elhangzott itt, hozzateszem a magamet.

 

A szovjetek nem vetettek be a 2. vh-ban sajat fejlesztesü tisztan sugarhajtomüves gepet. Amit bevetettek, 45-ben, azt repülte tudtommal Kozedub is, az az I 250-es ami egy kombinalt meghajtasu gep volt. Felig legcsavaros felig sugar. Többet most nem irok rola, mert nem tudom lecsekkolni es hülyeseget nem szeretnek irni.

 

Ami a MiG - 15-öt illeti = FW TA 183, A hajtomüvet lecsereltek, mivel a RR Nene vagy Derbent ( mindkettöt kaptak az angoloktol valamiert, csak nem tudom melyik került beszerelesre ) jobb volt, illetve amit eleve a FW-ba epitettek volna, valoszinüleg nem allt rendelkezesre. Tegyük hozza, hogy a Nene viszonyitva mondjuk a Jumo 004-hez egy generacioval elötte jart. A nemetek ertelemszerüen nem tudtak beinditani a sajat 2. generacios hajtomüveik gyartasat.

 

Koreaban tenyleg sokkolta az amikat a 15-ös, de volt egy oriasi hianya. A fegyverzete. Elfogovadasznak szantak, nem pedig legiföleny vadasznak. Ezert a 23-as es 37-es agyu kombinacio alulmaradt a 6x12,7-nek. Akkor jartak volna jol a szovjetek, ha beepitik mondjuk az MG 151/20-at, vagy lekopizzak a MG213/20-at bele. Ne feledkezzünk meg a Sabrekon alkalmazott radarvezerelt celzorol sem.

 

Üdv.

 

1944-ben repult a sajatjuk:))

38-ban repült a nemet. :)) 

Előzmény: Zicherman Istvan (6206)