nájckingdom Creative Commons License 2006.10.23 0 0 9989
"Összességében sokkal nagyobb katasztrófa-hangulatnak kellene lennie a világgazdaságban, ha itt pár éven belül arra kéne számítani, hogy a közúti közlekedésnek vége."

Ez az olajcsúcs szájtok egyik fő témája. Miért dugják az emberiség döntéshozói szinte kollektíven homokba a fejüket? Az egyik válasz, hogy a döntéshozók egy részének fogalma sincs semmiről, csak sodródnak az árral és hangoztatják a divatos szlogeneket ( "egészséges gazdasági növekedés", "versenyképesség", stb.), más részük tudatos, de manipulál, ill. a demokrácia csak szépségtapasz az uralom brutálisabb rendszerén.
Pl. Bushról ezerszer leírták hogy családi otthonától kezdve Irak-politikájáig egyértelmű, hogy tudatában van annak, mi készül. Ettől még persze Irakot elszúrták, de nem olajcsúcsügyi informálatlanságból.

Az általad is említett komolyanvehető koponyák, pl. Matt Simmons tekintélyes olajipari befektetési bankár, Bush energiatanácsadója szerint sürgősen vasútra-viziútra kell az USA-ban is terelni a szállítást és közlekedést. Szerinte 10 éven belül luxus lesz autózni. Egy blogon az autópályákat a maják piramistemplomaihoz hasonló kultikus építményekhez hasonlította szerző (új-zélandi, de ez mindegy): az adott civilizáció inkább belepusztul, de akkor is megépíti, elvégre ez a fő célja (az isteneinek való áldozás), nem a mindenáron való megmaradás...

Nem tudom, pár napja olvastad-e már a fórumot, a blogomon legutóbb írok erről is:
Nyakunkon az Olajcsúcs - Vissza a Jövőbe
Ebben írom: " Az eladósodás, költségvetési hiány és zsákutcás gazdaságfejlődés (...) főleg az olcsó olaj korára jellemző autóstársadalom infrastruktúrájának erőltetett kiépítése miatt következett be, az olcsó energia korának már az alkonyán, amikor ehhez nálunk nem volt forrás."
"Mi az autópályákat egy percig se engedhettük volna meg magunknak."

Az olajcsúcsügyben szükséges napi tájékozottsághoz elég két hírszemlét rendszeresen nézni, és azokon megadják a linket minden infóhoz, ami számít:
Energy Bulletin
és
Life After the Oil Crash - Breaking News
Előzmény: törölve (9978)