S.Zola Creative Commons License 2006.10.10 0 0 14619
Mondjuk úgy, hogy kipróbálom. Aztán majd meglátom. Írtam is többször, hogy én főleg nem azért akarom csinálni, mert baromira jó, és egész életemben ezt szeretném, hanem rövidtávon, pénzügyi okokból. Meg van egy kis kalandvágy is, új élmények keresése. Mert most mi van? Bemegyek a melóba, aztán hazajövök, kész. Ezt már unom, meg itthonról is szeretnék elszakadni már. HA nem tetszik az egyik melóhely, próbálkozok másiknál, hisz lehet, írtátok is, hogy sokan keresnek sofőrt. Tudom, milyen buktatók vannak kerülhetek sittre baleset, vagy csempészet(pl. valamit belepakolnak az áru közé stb) miatt, meghalhatok alagúttűzben, vagy kompelsüllyedésben, esetleg balesetben, eltévedhetek útközben, átverhetnek stb. Én a legjobban a sittől tartok, rohadtul nem akarok valami török vagy bolgár sitten rohadni, de itthon sem, és sehol sem.. Iszonyatosan átrendeznék a kloákám.. :D
Igen, nem vagyok hozzászokva most a 0 szabadidőhöz. De vezetni szeretek, és tiszta meló azért, az is lényeg. Unom már a mocskot.
De egy kis számolás: most keresek 100-at, ebből félre tudok rakni 50 körül. Ha mondjuk keresek majd 200-at, abból 150-et. Háromszor annyit. Ez az ami nem mindegy. Ha csak 2 hónapig is csinálom fogcsikorgatva, akkor is előrébb vagyok. Utána esetleg keresnék kényelmesebb melót, ha nagyon nem bírom. Pl buszozás.
Amire még most gondolok, az, hogy télen nem nagyon szeretném csinálni. Tavasszal elkezdem, aztán év végefelé abbahagyom. Hacsak nem fog nagyon tetszeni, és nem fizetik tényleg nagyon jól.. Ha abbahagyom, akkor lehet pihenni 1-2 hónapot, lehet, hogy utána tavasszal másik cégnél, vagy akár ugyanott újrakezdem. Vagy elmegyek buszozni helyijáratba.
Ilyen, hogy szabadság, egyáltalán gondolkodhatok? :) Mert ugye csak jár a 21 nap szabi 1 évben. Kamionosoknál hogyvan? Kiváltja pénzzel a munkáltató? Vagy egybe kiveteti? Egyáltalán, ilyenbe, hogy nyaralás, vagy utazás, lehet gondolkodni?? Ha jól fizetnek, nem probléma, ha nem egyébként, csak akkor tényleg abbahagyom ősszel.
Amúgy még van vagy 5 hónapom, míg elkezdem(?), addig még sokminden történhet, megváltozhat a véleményem dolgokról, esetleg előre nem látható események történhetnek..
De most úgy állok, hogy kész vagyok tenni az előrelépésért, kényelmesen nem lehet "meggazdagodni". Mert ezzel, hogy itt bejárkálok havi 100-ért, ezzel nem fogok előrébblépni.. Ezzel csak úgy eltengődni lehet.
Előzmény: Roadtrain (14617)