arpipa Creative Commons License 2006.10.06 0 0 219

dszp66

"kár volt szétverni"

nem kár érte, hiszen ma már nem felelne meg a követelményeknek, a szétverésen van a hangsúly, és módszereken, ami az elmúlt másfélévtizedben, " haderőreform"

címén folyt ebben az országban.

mint tapasztaltad és írtad, a sorkatonák és a hivatásosok is magas szinten művelték a szakmájukat, és egyik napról a másikra azt mondták, nincs szükség rájuk, idéznék a nyugdíjazási kérelmemből, 1994:

- többször  vissza kellett adnom a papirt újra gépelésre, mert ragaszkodtam a saját szavaimhoz, még azt sem akarták engedni:

„… a hadsereggel szemben a hitemet elvesztettem. Fokozatos életszínvonal csökkenésem, a létminimun alatt való élés, az ezzel szembeni tehetetlenségem, kilátástalanság, elkeserít, kiábrándít.

Úgy vélem, míg én mindent megtettem nehéz körülmények között, becsületesen ellássak akár több beosztást is, addig rólam nem gondoskodtak, a társadalom megbecsülését nem érzem. Nem tudom elfogadni, hogy a haza szolgálatára feltéve életem, olyanokat kelljen „megvédenem” akik gátlástalanul gyarapodnak, míg én, mint tiszt, nyomorszinten éljek.”    

gondolj bele, hogy a szakmádat amit még szeretsz is, holnaptól nem űzheted, nem lehetsz kőmüves, mehetsz napszámba, ezt jelentette számunkra az átszervezés!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üdv a topicban Karai Sanyi!!!! 

árpapa

Előzmény: dszp66 (216)