egomez Creative Commons License 2006.10.06 0 0 11323

Sziasztok Fórumozók!

 

kazán téma:

Új építésű ikerházba költözünk (2+2f szoba), 1radiátor + 1 padló kört kell bírni a kazánnak + tervezett szolár kiegészítés HMV-re(később).

 

Ki mit tud, esetleg milyen tapasztalattal bír a Vaillant ecoCompact VSC 196 C150 típusú kondenzációs kazánról? VSC 196

Álló kazán, beépített 100l-es rétegfűtésű tárolóval.

Beszerelő "mesterem" elfelejtette említeni, hogy ha már nem akartam az eredetileg tervezett Beretta Smart 24-et, akkor füstgázcsövet is szerezzek be! Mondván, a Berettához jár ilyen.

Megyjegyzem a csőnek át kell mennie egy emeleti szinten, majd onnan ki a tetőre.

Ráadásul olyan jó a tervezés, hogy két törés is kerül csőrendszerbe(kb.7-8m): egy T-idom és egy könyök. Mennyivel csökkenti ez a kazán teljesítményét?

Ja, ugye kell még a kazánhoz a kötelező tartozék-konzol és egy szabályzó sem árt. Ehhez már a Vaillant VRC420s illik. Mesterem itt is közbeszól, hogy az időjárásfüggő szabályzás felesleges és pénzkidobás, egy egyszerű 10-20e Ft-os szobatermosztát is megteszi. Egyébként láttam a neten 6-8e Ft-os termosztátokat is. Tényleg ekkora a különbség közöttük???

Az említett kazán problémamentesen működne egy más márkájú, olcsóbb szabályzóval is??? Szerintem a kazános fűtés lelke a szabályzó, de cáfoljatok meg,ha nem így van!

 

Válaszaitokat előre is köszönöm!

 

U.i.: nézegettem Buderus kondi kazánok közt is, de ilyen kaliberű és kompakt kazán még talán drágább is. Tudom nem olcsó a Vali, de nagyon helytakarékos és ha igaz, fogadja a szolárkört is!!