ani777 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 342

Na szia mindenki! Saléva, Akrisz!

 

Először is azt kellene kideríteni(mert amint látom nagyon ragaszkodtok a basedow kórhoz), hogy rendben van beszéljünk arról, diagnosztizálták ezt a betegséget! Hogyan tovább?

Feltétlenül meg kell keresni az okát, miért alakult ki??

A basedow kór az egyfajta szem betegség, és ha semmi más tünet nincs a háttérben, pl:szemfenéken érszűkület, vagy látás zavar vagy valami tályog ami nyomást gyakorol a szemre, vagy pm hormontúltermelés...stb...

Ha mindent kizártunk, AKKOR beszélhetünk basedow kórról!!!

De mivel sajnos a pm hormon túltermelésnek(thyroxin, trijód-tironin) VAN ilyen mellékhatása is többek között, gyakran előfordul hogy basedow kórt állapítanak meg! A metothyrin a pm hormon túlműködésére szolgál!!!! Valószínű ezért írják fel a basedow kórra is mert a háttérben ott van a pm túlműködés!!!

Ezt kezelik gyógyszerrel illetve műtéttel, ha sikeres a kezelés és beáll normál értékre a pm hormonja, minden bizonnyal megszűnik a mellékhatás is!!!

Jodid nevezetű készítmény kapható recept nélkül is, ez a szervezet jód hiányát pótolja amennyiben ez fennáll, és ezért is a pm megfelelő működése a felelős!

az arsenikum, egy festék anyag ami ha kórosan több kerül az emberi szervezetbe, izomsorvadást, bénulást, mérgezést is okozhat!!

TEHÁT, AZ A KÉRDÉS MI MIÉRT VAN???

Csak egy példa:a pm hormon ingadozás okozhat az agyban úgynevezett szerotonin hormon szint csökkenést, ami által kialakulhat a pánikbetegség! Mi a teendő? Hiába kezelik a pánik betegséget, ha az alap betegséget nem szüntetik meg, nem érnek el eredményes javulást! Vagy: nőknél gyakori a petefészekbeli hormon probléma, elmegy a nő az orvoshoz hogy nem esik teherbe, vizsgálják, kiderül alacsony a prolaktin hormonszintje! És miért? Azért mert a mellékvesekéreg hormonjai szabályozzák többek között a petefészek horm.műk., a mellékvesekéreg hormonok megfelelő működéséért pedig a pm hormonjai a felelősek! Tehát ezért is fontos a pm, az agyalapi mirigy utáni legfontosabb szerveink egyike!!

De még sorolhatnám a példákat...Ha borul a pm hormon működés, borul vele a szervezetben minden amire kihat!!!!

JAVASLOM MINDENKINEK, HOGY CSAK SPECIALISTÁHOZ FORDULJON...

PEST: BM KÓRHÁZ, HONVÉD KÓRHÁZ, HIETE ENDOKRINOLÓGIA, VAGY SZEGED: ENDOKRINOLÓGIAI KLINIKA!!

NE JÁRJATOK ÚGY MINT ÉN, LEGUTOLSÓ PILLANATBAN KERÜLTEM A MEGFELELŐ HELYRE...ÉVEKIG KÍNLÓDTAM VELE SÚLYOS SZÖVŐDMÉNYEKKEL, ÉS MAJDNEM AZ ÉLETEMBE KERÜLT!!!

ÉS MÉG MINDIG "ISZOM" A LEVÉT!!

KITARTÁS!!!

Ani

 

Előzmény: Saléva (340)