Hernyofan Creative Commons License 2006.10.01 0 0 9488
Ennek ellenére sokszor írtam már le, de megteszem mégegyszer: a Volánbusz meleg, tömeg van, büdös van rajta, dugóban áll minden reggel, de mégis erre szállnak fel Tökölön, Gyártelepen, és Szigetszentmiklóson, tehát azokon a helyeken, ahol a HÉV is megáll. A sors iróniája, hogy reggel a József Attila telepen várnak a legtöbben, és mióta ittlakom ( 7-8 éve ), azóta egyre tömöttebbek abuszok, egyes reggeli időpontokban 2-3 busz indul szinte egyszerre emiatt.

És ami még hozzátartozik: ezen utasok nayrésze leszáll a csepeli HÉV végállomásán, és megy be a városba. Ebből a tömegből kb. 10 ember szokott fennmaradni a buszon, és menn tovább Csepelen belül ( ebből pár később száll fel a HÉV-re ). Ezeket az embereket valahogyan biztos, hogy át lehetne csábítani a HÉV-re.

Én is a buszt használom, elmonom, miért: - a busszal, és a csepeli HÉV-vel a Boráros téren landolok, ami azért elég jó tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkezik. A busz, és a csepeli HÉV menetideje többnyire annyi, mint egyedü a rákevei HÉV-é, gyárteleptől a Vágóhídig.
- a HÉV indokolatlanul, és pofátlanul drága. Én most diák egyesített bérlettel járok. Ehhez a buszjegy Szigethalomig 49 Ft! A HÉV kiegészítő valahol 100 ft körül van, nincs most nálam jegy, nem tudom pontosan megmondani. Egész áru jegynél még rosszabb, olyan 400 Ft körüli összeget kell otthagyjak, ha Szigethalomról Vágóhídra akarok menni. Ez Volánbusszal Szigethalomtól Csepelig 200 Ft, + a vonaljegy a Csepeli HÉV-re. Bár nem sokkal, de így is kevesebb lesz, és jobb átszállási kapcsolatokhoz jutok a végén, gyakorlatilag ugyanannyi idő alatt, mintha HÉV-vel mennék.

A reggeli dugók tényleg elég rosszak, elkövettem a hibát,hogy a múlt héten busszal mentem be, kicsit később, mint szoktam, így kialakultak már a dugók. Kb 1 óráig tartott a félórás út. A gond csak az, hogy amíg a ráckevei HÉV-et nem fejlesztik, addig az u.n. "csepeli gerincút" tervei már készen állnak, és folynak a megegyezések az önkormányzatokkal ( ahogy utoljára személyesen Kóka úrtól hallottam ), a dugók enyhítése végett. Ha elkészül, a busz reggel is úgy megy majd, mint kés a vajban...
Előzmény: M.VIII (9486)