oskeresztyen Creative Commons License 2006.09.22 0 0 199

Kedves Keresztyenek,

 

talan nem ez a legmegfelelobb hely, én megis ide szeretném tenni nehany Istentol Kapott Bizonysagtetelemet. Ugy gondolom, egy inkvizicios topic megis elgseges lehet.

---

 

Azt Mondta az Ur Isten
Alom a Besotetedesrol


Mint irtam, a Magyar Koztarsasag teruleten lettem vallasos 2004 januarjanak masodik feleben - egyedul, egy sotet, ejjeli szobaban, a szamitogep elott ulve es irva filozofiai- es termeszettudomanyos fejtegeteseimet.


Soha nem hallottam arrol, mit jelent az, hogy 'Vilagitani'. Soha. Azt kovetoen sem tudtam rola sokaig, hogy ez altalanosan Megkapott Csoda azon a keresztyenek kozott, akik a profetasag Lelkevel Szenteltettek meg Atyank Kegyelmebol a Krisztusban.


Mar Megleltem Atyam Akaratat es a Jezus Krisztust, amikor a Biblia Oszovetsegeben Esaias konyvenel ehhez a reszhez jutottam odahaza, sajat lakasom szobajaban ulve:


43,1 És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtod, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!


Ha jol emlekszem, ez volt az elso vagy a masodik olyan Mennyei Kinyilatkoztatas, ahol irasos szovegreszt Vilagitani lattam, es Ismeretet, azaz Mennyei Bizonysagtetelt Kaptam afelol, hogy ezek a Szavak minden Ketseget kizaroan Magatol Istentol Szarmaztak.


A teljes Szovegresz nem Vilagitott. Azok a Reszletek, miszerint


- 'És most, oh Jákób,',
- 'és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak,'


nem Vilagitottak. Ugyanolyanok voltak, mint a Biblia ket oldalanak tobbi Szovege, Texturaja.


A kovetkezo Szovegreszt Kaptam meg Kinyilatkoztataskent:


'Igy szól az Úr, a te Teremtod, (...) neveden hívtalak téged, enyém vagy!'


Megalltam. Lattam, Tudtam, hogy Isten Szol, Erzekeltem, hogy a Vilagossagbol Beszel hozzam, es Tapasztaltam a lelkemben, mert belem Rakta, hogy Orul nekem. A Vilagitas - aki nem olvasott es nem hallott errol soha - olyan, amit nem lehet szavakkal leirni, mivel - legalabb ebbol az okbol, mert - nem sokan elnek a Foldon, akik Megkaptak, igy nem alakult ki ra egy uj Kifejezes. De azt tapasztaltam, hogy mindannyian egy Osi Tudasbol, igen, Istenbol ekeppen hivjuk ezt a Jelenest: 'Vilagitani'. Szemmel Lathato, es megsem szemmel. Nem tudnam kozelebbrol meghatarozni. A Latas melle Tudast Kaptam. Azt - mint mondottam -, hogy az Uzenet Istentol Jott.


Hetek vagy honapok teltek el. Isten nem Mondta el, hogy orok eletem lenne, csupan ennnyit Kozolt:


'Igy szól az Úr, a te Teremtod, (...) neveden hívtalak téged, enyém vagy!'


Mivel szinte kezdo voltam - noha rohamleptekben haladtam a keresztyenseg megismereseben es az engedelmessegi kriteriumok megtartasaban -, kulon is nagyon lenyugozott Atyam Kijelentese, amelynek kapcsan arrol - hangsulyozom meg egyszer -, hogy ilyesfajta Dolog, Kinyilatkoiztatasi mod nemhogy Letezik, de elterjedt, sosem hallottam. Nem is mertem elmondani nyiltan senkinek. Ha jol emlekszem, egyetlen Szemellyel osztottam meg nyiltan azt, amit Kaptam.


Ez ido tajt Kaptam meg egy masik szovegreszt is, azt is a Karoly-forditasu Bibliabol, mint az elozot. Nem merem elmondani, honnan valo az idezet. Most csak annyit merek errol kozolni, ott sem Mondta el Atyam, hogy orok eletem van, legalabbis - ahogyan a fenti Idezetben - csupan sejtheto lehetett belole, de biztosat allitani sosem szabad. Mert az ember csak annyit mondhat el, csakis annyit es semmikeppen sem tobbet adhat at, amennyit Isten Mondott. Ahhoz, amit a Teremto Kinyilatkoztat, sem hozzatenni, sem elvenni nem szabad soha. Soha! Ennek Alapaszabalynak, Alaptorvenynek kell(ene) lennie a profetalelkeknel. A Szovegresz ez esetben is Vilagitott, ugyanolyan Percepcioval, azaz nem e vilagi, nem emberi Erzekelesi moddal, mint korabban es a kesobbiek soran, es ugyanugy Isten volt Az, Aki Kijelentette Magat az Uzenet Meghirdetojekent.


Jezus Mondja a Janos Evangeliumaban:
3,11 Bizony, bizony mondom néked, a mit tudunk, azt mondjuk, és a mit látunk, arról teszünk bizonyságot'.


'Lattam' a Szovegreszt, 'Lattam' Vilagitani, es 'Tudtam' a profetalelkek Istene altal, hogy Maga a Teremto Szol hozzam. Amit Tudok, azt mondom, es amit Latok, arrol teszek Bizonysagot. Nagybetuvel, mert nem az en Bizonysagtetelem Az, Amirol Tanuskodom Jezus Tanujakent, hanem Istene. Mert Van Isten, Aki Szol es Tanuskodik Errol, es a Jezus Krisztus, az O Fia, Aki Bizonysagot tesz. Harman vagyunk tehat Tanuk a Jezus Krisztus altal Megfogalmazott Evangeliumi Tanitas szerint, Akik Bizonysagot Teszunk az Igazsagrol es az Elet Igejerol, Aki Megjelent, hogy Megvilagositson minden embert. Mert aki Isten Utjan, azaz a Jezus Krisztusban jar, nem tevedhet el, de Ove lesz az Elet Vilagossaga. Azert a Gyumolcseikrol ismerhetjuk meg oket, hogy Istentol vagy a sotetsegbol vannak-e.


Tehat talan honapok teltek el a fenti, Esaias konyveben Adatott Kinyilatkoztatas ota, amikor ujra Megszolalt Isten, ugyaneme 43.resz ugyaneme Verse altal:


43,1 És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtod, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!


Amire pontosan emlekszem, az az, hogy Isten, a Teremto, Mennynek es Foldnek orok Ura Kijelentette: Orok eletem van.


Az a Szovegresz, miszerint 'És most, oh Jákób', nem Vilagitott, de szinte a teljes Vers Vilagitott (Illumina), es egyertelmuve Tétetett szamomra, hogy orok eletem van. Isten Kijelentette ezt:


'Igy szól az Úr, a te Teremtod (...): Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!'

 

Alom a Besotetedesrol


Hajdanan, 18-20 eves korom korul almot lattam, amelynek hossza es osszefuggo tortenete kitoltotte az egesz ejszakat. Az un. 'civilizacio' alkonyarol szolt, a Nagy Talalkozasok Idejerol. Lattam legalabb egy kigyot egy medenceben. Mondom: szintisztan ateista voltam. Nem gondoltam olyasmire, hogy a kigyo jelentheti a Satant, akiben termeszetesen nem hittem. Almomban a viz elfolyt a Fold ala. Elfolytak a vizek a fold ala, es a civilizacio haldoklott.


A viz a nepeket jelenti a Bibliaban, a fold pedig a halalt. Mindezeket termeszetesen egyaltalan nem tudtam. Tartottam kapcsolatot egy idoben Jehova Tanuival, mint ateista, de ezekrol a jelkepekrol nem tudtam semmit, es a Bibliat sem olvastam el soha.


A vizek a fold ala folytak el, es lattam egy kigyot, aki a Paradicsomi Tortenetben es az Apokalipszisben a Satan jelkepe. Az alom az egesz ejszakat kitoltotte, es folyamatos, osszefuggo tortenetet deklaralt.


Az egesz bolygora leszallt az ejszaka, es a Nap nem jott fel tobbe.


Esaias profeta altal Iratja le Isten, a Mindenhato:
60,1 Kelj fel, világosodjál, mert eljött világosságod, és az Úr dicsosége rajtad feltámadt.
60,2 Mert ímé, sötétség borítja a földet, és éjszaka a népeket, de rajtad feltámad az Úr, és dicsosége rajtad megláttatik.
60,3 És népek jönnek világosságodhoz, és királyok a néked feltámadt fényességhez.


A Fold nepei ket reszre oszlottak: gazdagokra es szegenyekre. A gazdagok elszigetelodtek a szegenyektol, es szamkivetettek lettek. A pompabol mi, a szegenyek kimaradtunk. A kirakatok mogott, diszkivilagitasban lako gazdag sokasag elete kulon valt a mi eletunktol.


A sotetsegben, meg egyszer mondom: szamkivetettekkent ketten szalltunk be egy liftbe. Ketten voltunk. Egy no es egy ferfi. A lift megindult felfelé. Ekkor hatalmas, szinte fulsuketito orgonaszo hangzott fel, amely mindenhonnan hallatszott. Mindenhonnan Szolt. Rendkivuli Hangereje volt, megsem sertette a fulemet:


ELETEM LEGSZEBB, LEGCSODALATOSABB ZENEJE ES OSSZHANGZASA VOLT.


Soha eletemben sem elotte, sem ezt kovetoen nem hallottam szebb zenét, mint akkor es ott, azon a helyen, pedig sosem szerettem - sem ezt megelozoen, sem ezt kovetoen az orgona hangjat, hiaba ertettem a klasszikus zenehez. Minden hangszert megszerettem az idok folyaman, az orgonat kiveve. De ez Ott es Akkor semmit nem szamitott. Istent Ereztem akkor azon a Helyen, ateistakent. Istent, Aki Felemelt es Visz a Mennyorszagba. Isten Orgonaszojat, A Mindenhato Dicsosegenek Hangjat hallottam, es Tudtam, hogy O Az.


Az alom itt ert veget. Amikor felebredtem, ha jol emlekszem, mar reggel volt. Az alom - amely egesz ejjel at tartott, es vegig osszefuggo volt es maradt, mintha egy filmet vetitettek volna, amelyben elo szereplo lettem - rendkivul mely benyomast tett ram, es - mint lathato - olyan nagy hatassal lett, hogy sosem felejtettem el tobbe.


Annyit megjegyeznék mindenkeppen: nem tudni, hogy az alom honnan szarmazott; azaz lehet igaz, lehet reszben igaz es lehet hamis. Annyi bizonyos, hogy azt kovetoen, hogy a liftben osszetalalkoztam azzal a lannyal, es megszolalt az orgona, ama Dicsoseges, igen, Istentol Valo Zene, Maga a Mindenhato Szolalt meg.


Az Udvozules, a Mennybe vétel Pillanatai mindannyiunk szamara orok idokon at Feledhetetlenek es Orokke Mennyeiek lesznek.


Testveri szeretettel
Molnar Ferenc.
Roma.