Volt tüzér Creative Commons License 2006.09.21 0 0 13559

Látod, ez a vége, ha csak felületesen figyelsz oda. Mi látszik a rendőrön? Új egyenruha, "bézból" sapka, új autó, meg új pisztoly. De ha kicsit megkaparod, akkor mi van. Az új ruha csak arra volt jó, hogy akik gyártják, azok meggazdagodjanak. A nyári dzseki fényes, csúszik, kiszőrösödik és rád ég. A sapkát szerencsére én már megúsztam. Mindenesetre aki kitalálta, inkább csinált volna kistestvért. Se formája, se tartása, semmi. A fasza új bőrdzsekinek van egy nagyon jó tulajdonsága. Marhabőrből van, és a vastagsága és a súlya alapján beválna golyóálló mellény helyett. A régi szürke dtsekimet megszoktam, hogy nehéz, mert mindig teli volt a zsebe kulcscsomóval, lámpával és egyéb nélkülözhetetlen kincsekkel. Viszont a bőrdzseki zsebeit hiába pakoltam ki.

Az új autó nem a rendőrségé. Ez valami lizing dolog útján került a rendőrséghez. Azt persze el kell ismerni, hogy mióta ez a dolog van, azóta annyi autót kapott a rendőrség, hogy előtte soha nem volt annyi. És ezek az autók tágasak, talán erősek is, viszont széria kocsik. Semmi olyasmit nem raktak beléjük, amitől rendőrautó a rendőrautó. Pisztoly. 1992-ben volt valami világbanki hitel, amiből át lehetett és kellett volna fegyverezni a teljes rendőrséget. Akkor a teljes közterületi állomány esetében UZI és JERICHO-941F lett volna, a nyomozóknak meg JERICHO-941K jutott volna. Volna. Mert aztán valaki hatalmasat beleköpött a levesbe, így az üzletből nem lett semmi. Ehelyett mi van? Néhány éve elkezdték felszerelni a rendőröket a P9RC-vel, amiről álljon itt egy adat. Mikor a valahanyadik sorozatot megkaptuk, a 40 darabból 17-et vissza kellett küldeni, mert javíthatatlan selejt volt. Végül is P9RC-je a rendőrök 35  40 %-ának van, a maradéknak meg van a PA-63. Ami összességében véve nem rossz, - én szerettem is azt a kis pisztolyt - de sok paramétere alapján nem erre való.

Arról meg nem is beszélve, hogy...

Olvastam valahol a Polidilin, hogy bezzeg kellett volna néhány pajzs helyett néhány AMD. Ám a magyar rendőrnek ilyenje nincs. Van valami alegység  készlet, ami a csapat harmadának ha elég.

Hát ennyi.

Előzmény: st_patrick (13555)