Chris von Bone Creative Commons License 2006.09.20 0 0 8944
Pontot téve a lázadozás végére az E.1. számú utasítás a következőket mondja az ajtózárásról:
"- beszédszintetizátor készülék szükség szerint működtetni kell a kezelési szabályzata szerinti esetekben
- az utasok le- és felszállása után a tükör használata mellett az "Utastájékoztató, indításjelző" berendezést működtetni kell....."
Tehát a műtyúkkal csak akkor kell bemondatni a "A felszállást kérem fejezzék be..." szöveget ha szükséges, meg ha az elő van írva, márpedig nem túl sok helyen van előírva tudtommal. Ezért ha akarja bemondatja, ha nem, nem (kivéve ha az elő van írva). Vagyis nem a járművezetőket kellene piszkálgatni. Ha azt szeretnéd, hogy mondják be mindenhol, akkor az illetékes embereknél jelezd ezt, és ha úgy látják, hogy ez szükséges, akkor biztosan bele fogják rakni az utasításba. Majd akkor a járművezető köteles lesz bemondatni. Ellenben van ennek hátoldala is. Egy késésben lévő vonatnál, vagy egy olyan megállónál, ahol nem száll se le, se fel szinte senki, ez miatt meghosszabbodnának a megállói tartózkodások. Akkor pedig miért is kellene evvel húzni az időt.
Egy szó mint száz, amíg az utasítás nem mondja azt hogy kell, addig a járművezető jóindulatától, meg idejétől függ hogy hallod-e vagy sem, és ha nem hallod, akkor ezért ne ingereld magad, mert az indításjelzőnek is van egy időzítése, ami miatt az ajtót min.3-4mp-vel később zárják mint ahogy az megszólal, szóval időd van. Másik részről a jelenlegi utazók nagy százalékának tökmind1, hogy szól-e vagy sem, mert így is úgy is rohan, néha még oda is ahová nem kellene. (lásd Szolgálati vonat) A problémát nem a műtyúk fogja megoldani, hanem a szemléletváltozás, ami magában foglalja, hogy időben ki kell menni, és akkor nem fogják otthagyni.
Amúgy csodálom a lelkesedésed, de azért kicsit gondolkodj el az alábbi szólásodon:
"És ahányszor eléjük állok illetve az ablakukhoz rögtön tudják miért vagyok ott....."
Én csak annyit kérdeznék, biztos hogy ez miattad van, vagy csak azt hiszed? (szerintem utóbbi)
Más: Nem nagyon ajánlom neked a járművezetői tanfolyamot, mert nem fogod túlélni. (és akkor, ha nem így van majd G.Bear kijavít:)) De másrészről lényegesen megváltozna a szemléleted a járművezetőkkel szemben.
„Köszönöm a figyelmedet”
Előzmény: tiszt (8937)