kívül a magyarázat Creative Commons License 2006.09.19 0 0 13126
 

pernahajder válasz | megnéz | könyvjelző 2006.09.19 10:27:07 (13125)

Hát bizony, ezek már csak ilyenek. Primitívek.

 

Hol a Téli Palotába "rombolnak" be, hol a magyar országgyűlés épületébe mint Néptanács.

 

Hol a Landerer és Heckenast nyomdájába, meg a Nemzeti Múzeum lépcsőjére, hol a Magyar Rádió épületébe "rombolnak" be és ott "moldoválnak".

 

De bezzeg az nem primitív, de sőt, kifejezetten államférfi, aki párszáz akasztatás után megállapítja, hogy a krumplileves az krumplileves.

Előzmény: kívül a magyarázat (13124)

 

 

Szimptomatikus hozzászólás.

 

A Nagy Történész összemossa Lenint, Trockíjt, Petőfit, Jókait, Vasvárit a gyurmaagyú futballhuligánokkal. És még olvasni sem tud a szerencsétlen. Ugyanis én épp arról beszéltem, hogy Leninék (miután „beromboltak” a Téli Palotába) megcsinálták a szovjet szisztémát (ti. ez volt a céljuk), Petőfiék (miután „beromboltak” a nyomdába) kinyomatták a Talpra magyart (ti. azért mentek oda), majd kiszabadították Táncsicsot (merthogy ki akarták szabadítani), míg az ekefejűek (miután „beromboltak” a székházba) kifosztották a büfét. Miért? Mert „sajtószabadságot” akartak.

 

Vagyis, ha az itteni primitívek „beszélgetnek a Moldova-ügyről” (mert „érdekli” őket „a dolog”), egy szavam nincs (sőt, ha jókat írnak, el is olvasom). Ha az utcai primitívek (miután szétkúrtak mindent maguk körül, autókat, padokat, virágágyást, portásfülkét, mindent) megcsinálják odabent a sajtószabadságot, egy szavam nincs. De nem csináltak semmit, csak grafitiztek egy görbét, oszt jónapot. A tévé hírigazgatója elhajtotta őket a petíciójukkal együtt a halál faszára, mire a forradalmárok elmentek. És ezeket a féleszű, szimpla dühöngőket emlegeti ez a pernahajder nevű internetes politikatörténész egy kalap alatt Petőfiékkel. Meg Kádárral. Aki nem azt mondta, hogy sajtószabadságot akar, hanem azt mondta, hogy akasztani akar. Már ha muszáj. És akasztott. Vagyis azt tette, amit akart. Merthogy éppen ettől komoly ember a jóember is, meg a rosszember is: hogy azt teszi, amit tenni akar. S nem azt, ami épp csak sikerül neki. Mint például az ekefejűeknek a Szabadság téren. Ők azért mentek oda, hogy sajtószabadságot csináljanak, és helyette belekukkantottak Kert Attila füstös valagába, elcsodálkoztak, elméláztak a látványon, majd távoztak a helyszínről. Csak előtte persze még vandálkodtak egy csöppet, a’ la Petőfi Sándor.

 

És ez a pernahajder nevű főokos akart volna velem „beszélgetni” József Attila „falkatudatáról”.

 

Na persze.