buth Creative Commons License 2006.09.19 0 0 13494

Kedves Yoshi!

 

Tetszett a megszólalásod! Nagyon egyetértek a legtöbb mondatoddal! Harckocsizókat képezünk rendőrnek a misszióba, s a rendőrök meg nem tudnak mit tenni  a MTV-nél!

 

A laktanyák örzés-védelmét már régen át kellett volna adni a MATASZ erre képes tagjainak, akik biztosították volna, hogy azok akik ott őrködnek /portáskodnak/, ha kell azonnal tartalékosnak öltöztethetők, s ha csak az kell, akkor önkéntes tartalékosként /ha nem is mindig mindannyian/ bevethetők az őrző-védő missziókban!

 

A katonai hivatás több mint egy szakma! De van benne sok szakma! A szakértelmet nem szabad Afganisztánban /vagy bárhol/ elfecsérelni, de akkor meg az a helyzet áll elő, hogy a társak degeszre keresik magukat, Te meg itthon véded a hazát a töredékéért!

 

Már régen helyre kellett volna állítani az egyensúlyt! Egy ezredes egység parancsnok nem lehetett volna soha egy normális országban a missziós alakulat szakaszparancsnoka, vagy még alacsonyabb beosztotja!! Vagy ha igen, akkor nem szabad lenne rögtön visszatérte után magasabb beosztásba ültetni, mert ragadt rá az angol!!! Attól még az maradt, akinek ismertük!

 

Meg kell határozni végre mit akarunk, s ha netán csak annyit, mint Izland, akkor elég a huszár alakulat is a budaőrsi úti laktanyában! De vezérkar és hatalmas  HM nélkül!! Micsoda megtakarítás lenne! És biztos megérné?? Biztos hogy még 6 évig senki sem fenyegeti biztonságunkat /ugye 4 éve a tizet mondták nagyon!/ ebben a világban? Szabad kimondani ilyeneket? Még akkor is, ha ezen adatok állnak a rendelkezésére az illetékes szerveknek!

 

Bocs én is kalandoztam, de sajnos a jelenlegi körülmények miatt kalandozunk el, mert sok a megoldatlan, kibeszéletlen problémáa, mely a mienk. Azoké akik még benne vannak, s azoké is akik már nem lehetnek, s azoké is akik bár nem voltak ott de szurkoltak értünk!

Előzmény: Yoshi (13492)