kívül a magyarázat Creative Commons License 2006.09.18 0 0 4130
A szociológus szerint a kiszivárgott beszéd…”

 

A szociológus szerint cinikus politikai kultúránk…”

 

 

A nyilatkozat pedig épp annyira vehető komolyan, mint amennyire komoly sajtóinformáció az, hogy Babarczy Eszter „szociológus szakértő”.

 

A legfrissebb forrás szerint ugyanis

 

Babarczy Eszter
kritikus, műfordító, eszmetörténész

1985-től 1988-ig magyart, 1991-ig művészettörténetet, 1988-tól 1992-ig filozófiatörténetet, 1993 és 1996 között politika elméletet tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, 1999-ben pedig modern európai történelmet a New York-i Egyetemen.

 

*

 

Vagyis szociológusi végzettségről szó nincs.

 

Tehát Babarczy Eszter a nem létező „szociológusi szakértelme” alapján mondotta azt „szakértőként”, hogy „cinikus politikai kultúránk kezd felszakadozni, a kormány által folytatott válságkezelési politika és Gyurcsány Ferenc személye nem teszi lehetővé a kormány kifelé egységesen esztétikus kommunikációját”.

 

Tudniillik ekkora baromság (de mondjuk finomabban: tudálékoskodó zagyválás) még magától Babarczy Esztertől is unikum. Nyilván kellett hozzá a lap újságírója, bár, ki tudja…

 

 

[Kíváncsi vagyok, létezik-e olyan diszciplína, olyan témakör a földkerekségen, amelyre Babarczy egyszer azt mondaná (véletlenül): ehhez én nem értek. Gyanítom, nincs ilyen tudományág. Babarczy mindenhez ért, vagyis mindenről képes valami szörnyű sületlenséget összehabarékolni. Aztán legföljebb az „esztétát kikéri magának”. Meg a szociológust is. Oszt annyi.]

 

 

Előzmény: makopa (4128)