thehassan Creative Commons License 2006.09.15 0 0 13458
Én elvben nagyon támogatom a civil őrség, civil elhelyezési szolgálat (és még lenne pár ötletem!) elvét. Csak ahhoz olyan szolgáltatókra lenne szükség, akik rendesen szolgáltatnak, és ami még fontosabb, olyan katonai kapcsolattartókra lenne szükség, akik el tudják érni, adott esetben ki tudják kényszeríteni, hogy a szolgáltatásnak minősége is legyen. Merthogy nem mindig van. Ennek általam feltételezett változatos okait most nem fejteném ki, mert messzire vezetne. Viszont ha ez a rendszer működik, akkor jól működik, sok helyen használják.

Minőségalapú beszerzés, kőkemény szerződéskötés, a követelményeknek megfelelő teljesítés behajtása. Kőkemény kötbérfeltételeket kell beépíteni, részletesen le kell írni, hogy mit is kell csinálnia a szolgátatónak (csak azt lehet kiverni belőle, amit a szerződés leír, az általánosságok nem elegendőek). Máshogy nem megy.

Vagy, ha ez nem megoldható, akkor hagyni kell az egészet a francba, és áttérni a rendészes megoldásra. Szebben, katonásabban nézne ki, az biztos. Igazából nem érdekel, hogy melyik, csak HATÉKONYAN MŰKÖDJÖN!
Előzmény: Drávai Gábor (13448)