Árpi Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1738
Az, hogy tűz volt, egy dolog. De ebből nem következik szükségszerűen, hogy tűzoltóknak kell meghalniuk. A tűz nem oka a haláluknak, csak az eseménysorozat kezdete volt. És az okok mindaddig ott lógnak a levegőben minden oltásnál, amíg valaki tényfeltárás helyett maszatol.
"Danielisz Béla visszautasítja a vizsgálat azon megállapításait, miszerint szakmai hibák láncolata okozta volna a három tűzoltó halálát. A szocialista politikus kegyeletsértőnek nevezte az OKF azon megállapítását, miszerint kéát tűzoltó alulképzett lett volna. Rámutatott, hogy az ország több mint 100 önkormányzati tűzoltóságához hasonlóan a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon is kiváló a munkatársak szakmai képzettsége." (Botrányszag a műegyetemi tűzről szóló jelentések körül)
Amíg kegyeletsértésre lehet hivatkozni a többi tűzoltó védelme helyett, addig nem fogjuk megtudni, mi is történt valójában. Addig olyan történetek fognak keringeni, hogy pl. már senkinek nem kellett volna lemenni, de az egyik fiú kaszkadőr volt, és meg akarta mutatni a kiérkező tévéseknek, hogy mekkora ász. Igaz? Nem igaz? Ha igaz is, a tűzoltóság abban érdekelt (mint szervezet), hogy ha már baj történt, hasznukra fordítsák: pénzt csikarjanak ki. Ha nem igaz, akkor is terjedni fognak az ilyenek, mert titkolni próbálnak valamit, legalábbis az eltérő jelentések erre utalnak.
Előzmény: Vad (1737)