negyedikk Creative Commons License 2006.09.12 0 0 210
"Egyebkent a csoportok nemcsak ugy beestek a teruletukre, a szomszed csoportok egy resze alighanem rokonuk is."

Na igen. Csak akkor még az a fogalom, hogy rokon, nem létezett. De a nők gyakorlatilag mind a szomszédok közül kerültek ki. A gyerekeik tehát akár rokonok is lehettek. (Azért arról ne feledkezz meg, hogy egy méhsejt szerű letelepedésnél egy csoportnak épp hat szomszédja van.)

" a csoporton belul minden (vagy majdnem minden) hazassagot igy szerveztek meg."

Ezt megvallom, nem igazán értem. Egy csoporton belül nem voltak külön csoportocskák. Volt egy főnök (alfa him), voltak a testvérei, helyesebben annak tartott vérrokon férfiak kb. öten, plusz-minusz két fő. A főnöknek nyilván elsőbbségi jogai voltak a szex terén, de az is nyilvánvaló, hogy a többiek is hozzájutottak alkalmasint. A nők nem voltak rokonok (kivéve az abszolut véletlent.) A nők többnyire terhesek voltak egész rövid életük során. Olyan nagyon sok párkapcsolat nemigen lehetett. Inkább alkalmi találkozgatások voltak. Így aztán a csoporton belüli házasság intézménye szerintem nem létezett.

" a neandervolgyi ember is beszelt, ez is az 50Ks hatarido ellen szol. "

Lehet, hogy én nem tudom jól megfogalmazni, mi a különbség a beszéd, és a nyelv között, és ezért elbeszélünk egymás mellett. Most is azt írod, hogy a NV BESZÉLT. Hát igen. Csakhogy az még nem nyelv. Az beszéd.

Végül: " en ugy velem hogy anno az egesz allatot megettek amit csak lehetett"

Na én is így vélekedek. Ezért aztán a megmaradt csontok a minimális husmaradékkal már nem árasztottak elviselhetetlen bűzt, ezért akár szét is szórhatták tőlem. Node ezek közt megtalálni egy emberi koponyát! Háááát, akkor azt is alaposan ki kellett csontozni.
Előzmény: Raphael (209)