Logofet Creative Commons License 2006.09.11 0 0 4066

   Igaza van barbonak, csatlakozom hozzá. Már csak azért is, mert valami ilyesmit javasoltam és is pár hónappal ezelőtt. De -az én áldott jó szívem!- előtte még a következő apróságokat megjegyezném -bár a feltételes mód nyilván nem indokolt-:

1., A legegyszerűbb mondatot sem nagyon érted már meg, ezért kötözködsz a stílusérzék és a stílus közti különbséggel. Miközben a mondat lényege pont ez volt. Ideidézem: "  Mondhatnám, a stílusérzék maga az ember." Véges hosszúságú. Megérthető. De te nem érted. Akkor meg mi a bánatos fenét akarsz te Babarczy, Faludy, Petry és a többiek mondataival és gondolataival kezdeni? Ne teniszezz Federerrel! Csak hogy megértsd. Alsóbb osztályokban játszol.

   Van a "Fiú akinek angyalarca volt"-ban egy jelenet. A tökmeztelenül locsoló löttyedt testű, "nem szép termetű" emberke büszke rá, hogy elfordulnak látványától. Szar kispolgárnak tartva őket nevet. Aztán az Angyalarcú egy tükörben megmutatja neki, mennyire csúnya is emberünk. Ezen a topicon te vagy ez a nem szép termetű magamutogató. Ízlésünk tart távol tőled minket. Elfordítjuk a fejünk. Pont.

Előzmény: kívül a magyarázat (4064)