Bujazliz Creative Commons License 2006.09.08 0 0 13385
Üdv

Hengis írása több szempontból is tanulságos.
Ahogy Hamburger is írta, a szubjektív vélemény egy másik katona sorsáról nem szerencsés. Az sem szerencsés, hogy a védekezésképtelenség lehetséges okait említi.
De!
Ezek az információk, panaszok, kérések hol halgattatnak meg?
Egyáltalán van ilyen hivatalos "csatorna", ahol kozmetikázatlanul eljutnak a döntéshozókhoz ezek az infók? (Az internet nem erre való.)
Van kontroll?

Kísértetiesen emlékeztet a Don-kanyari katonák panaszához.

A szomorú az, hogy - ha igaz az írás - Hengis ismét felemelte a "takarót" bizonyos jelenségekről, dolgokról, amelyek érthetetlenek, és sokrétű felelőtlenség eredménye.
Már két ével ezelőtt is sokat vitatkoztunk azon, milyen módon vannak "felpáncélozva" a G-Wagenek.
Az, hogy nem volt elég 2 év, hogy ennek az anomáliának megszüntetésére - az adófizetők pénzéből élő - felelős személyek ne legyen képesek megnyugtatóan rendezni, az felelőtlenség és botrányos.
Másik szomorú dolog az, hogy katonáink már nem kevés időt töltöttek el külföldi szolgálatban, és az erre vonatkozó magyar(!!!) katonai rendtartás alapvető dokumentumai a szabályzatok, mintha nem is lennének.
(Vagy el sem készültek.) A "barkácsolás", saját felelőségre továbra is dívik.

Habár nem ismerem az érintett személyt, az is tény, hogy igaz a régi mondás, miszerint "az öndicséret büdös".
Ha valaki azt mondja magáról, hogy "én vagyok az elsőszámú szakértő" az a médiában jól hangzik, de a valóságban - a szakmában, - épp a butaság címkéjét ragasztja fel a homlokára!