Bujazliz Creative Commons License 2006.09.06 0 0 13372
Üdv

Most jön a cinikus rész: azt hiszem, a Brit tiszt c. könyvben van egy jó megjegyzés: egy harci tapasztalattal rendelkező zalj harcértéke 3-4szerese egy harci tapasztalatokkal nem rendelkező hasonló alakulaténak. Ez a keresnivalónk külföldön, a tapasztalatszerzés.

Az a könyv a harci tapasztalatszerzést említi.
A mi katonáink nem harcolni, hanem "karhatalmi" feladatellátásra mentek!

- Milyen harci tapsztalatot szereztek a forró sivatagban ellenséges aknatűz vagy kézifegyver sorozatok alatt? (A kiképzés alatt sem surrogott lövedék a fejük felett.)

- Milyen tapasztalatot szerzek utcai harcokban, ahol (ellenséges) embereket kellett ronggyá lőni, és megtapasztalni a melette meglőtt társuk fröccsenő vérének hatását és az ordítását?

- Milyen tapasztalot szereztek eddig éjszakai harcokban, ahol visszalőnek?

Ezek harci tapsztalatok, ahol pszichológiailag és fizikailag rezzenéstalanül el kell viselni az ölést? Hol vannak a mieink ezektől? (Nem kívánom, hogy a fiúk mindezt átéljék.)
Ne áltassuk magunkat. Igazi harci tapsztalatot nem szereztek eddig sem és valószínűleg - ha csak "karhatalmi" feladatokat látnak el - ezután sem a katonáink.
Mindent megtesznek a srácok ami tőlük telik, de nem szabad egyenrangúsítani ezeket a tapsztalatokat egy idegenlégiós, vagy egy amerikai tengerészgyalogos tapsztalataival.

-
Előzmény: st_patrick (13369)