tom_jbm Creative Commons License 2006.09.05 0 0 7952

Ötletet kérek az alábbiakhoz:

Adott bp-i 100 éves házban, nyugati fekvésű szoba.

Belmagasság 3,35m, terület ca 6x4m. Két ablaka nyugati, kilátás Gellért hegy felé, a nap lementéig besüt.

 

Most tartunk a berendezés tervezésénél. Eddig cserépkályha fűtötte, a ca. 250eFt átrakás, ill. a gyerekek felnövése miatti átrendezés okán cirkóra álltunk át. Falakat végigvéstem, gipszelt alu kábelek helyett Mü csőbe rézkábelek. Múlt héten csiszolták, lakkozták a parkettát, mely eredeti bükk. Falak glettelve, illetve folyékony makulaturával lekenve.

 

Két ablaka 70cm magasan 3m-ig, alattuk radiátor.

A szobába duplaszárnyú 3m magas ajtón lehet bemenni. Jobbra ca 190 cm a másik szoba faláig. A szobából jobbra nyilik szintén 3m duplaszárnyas ajtóval a gyerekszoba. A sarokban (jobbra 1,90x1,90 szabad hely).

Balra két pici töréssel megy a fal az ablakig, ca 6 m. Két ablak között 1 méter, oda jön a tv, hifi állvány, ennyi a biztos pont.

 

Tapétázni akarjuk, lábazati tapétával gondoltuk 3,20-ig. Két tapéta rész elválasztva, majd 3,20-nál körbe marbet v hasonló diszléc, mennyezet festve le a diszlécig.

Bútor nincs, feleségem kidobatta a régi sarokgarnitúrát, szekrénysor 2 kétajtósa előszobában csúszóajtós, plafonig érő gardrób alapja lett.

 

Parkettás javasolta, hogy az ajtótól jobbra levő 1,90x1,90 rész egy lépcsőzetes téglás résszel, pár üvegtéglával legyen leválasztva. Elvileg arra a részre összecsukható dobogós ágyat terveztem. A szoba többfunkciós, nappali, háló, vendégek fogadása. Bútorok tekintetében megkötés, hogy nem lehetnek komódnál magasabbak. Csak könyvszekrény lehet magasabb, azt fenyőből az egyik 70cm-es faltörésbe készitem.

 

Minden ötletre vevő vagyok, amit előre is köszönök.

Képek v rajzot tudok küldeni, bár fotózni nehéz a csillogó parketta miatt.