lyesmith Creative Commons License 2006.09.04 0 0 193

"Márpedig az antropológusok egységesen más fajnak írták le a NV-t."

 

Igaz , de folyamatosan jelen volt a keveredés elmélete is (legalábbis az utóbbi 40 évben ), vagyis legalább elméletben foglalkoztak azzal hogy lehet hogy egy alfajról és nem külön fajról van szó.

Egyszerűen 100 évvel ezelőtt külön fajnak állapították meg és ezidáig nem vol bizonyíték enek cáfolatára. De 100 éve még szőrös majomról beszéltek a legutóbbi ábrázolása vöröshajú, fehér bőrű és azon vitatkoznak hogy vajon a mai vöröshajú szeplős emberek tőlük örökölték ezeket a karakterisztikákat.

100 éve úgy gondolták hogy álcsúcs nélkül képtelen lehetett a beszédre, ma azt mondják hogy a fejlett volt a nyelv csontja (mozgékony csont ahova  a nyelv rögzül) és a canalis nervi hypoglossi  (csontos csatorna a  koponyában a beszédért felelős idegeket rejti) is igen fejlett. 1983 óta az az álltalános álláspont hogy jól és tagoltan beszélt és azon vitatkoznak, hogy vajon orrhangon beszélt e vagy nem.

 

Vagyis ma egy 165 cm magas erős testalkatú, vöröshajú, fehérbőrű, csapott homlokú és állú, nagy orrú erős szemöldökű  . Magas orrhangon beszélő, vallásos emberről beszélnek.

Előzmény: negyedikk (191)