ZsuR Creative Commons License 2006.09.01 0 0 401
Itt a masik:
Citromos sutemeny
1/4 kg vaj
2 1/2 csesze cukor
4 nagy tojas
1/3 csesze citromhej, reszelve - 6-8 citrom heja
3 csesze liszt
1/2 kiskanal sutopor
1/2 kiskanal sutoszoda
1 kiskanal so
3/4 csesze friss citromle
3/4 csesze (buttermilk) kefir?
1 kiskanal vanilia kivonat

Maz:
2 csesze porcukor
3 1/2 evokanal citromle

Melegitsd elo a sutot180°C.
Vajazz ki ketto kenyerforma tepsit

Keverd habosra a vajat, 2 csesze cukrot.
Ovatosan add a tojasokat egyenkent, majd a citromhejat.

Keverd ossze a lisztet, sutoport, sutoszodat, sot.
Egy masik talban keverd ossze a citromlevet, a kefirt, a vaniliat.
Felvaltva add a vaj keverekhez.
Toltsd meg a kenyerformakat - susd 45-60 percig.
Keverd ossze a maradek fel csesze cukrot 1/2 csesze citromlevel, fozd amig szirup lesz belole. Hutsd a sutit a tetejere forditva, es 10 perc utan kanalazd a szirupot ra. Hutsd teljesen.

Maz:
keverd ossze a porcukrot es a citromlevet amig sima lesz, es kanalazd a suti tetejere - follyon le az oldalan.

Nagyon szeretem ezt a citromos sutit, de meg soha nem sutottem.
Ujjnyi vastag szeletekre vagd.