zeg4 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 4699

"Van egyébként tapasztalatotok a Cora kávéárusításával kapcsolatban? "

 

Van, hetente járok a fótiba!

Kb. 1,5 éve, hogy árulják a kimért KV-t a zöltségespult mellett.

Leginkább keverékek vannak, sőt szerintem 90%-ban az (mintha a kenyai is az lenne, nem tiszta kenyai).

Az elején is 2999Ft/kg áron adták, aztán 2-3 hónap múlva táblát cseréltek:

"Akció! 3999Ft helyett 2999Ft", nos ez a tábla van kint 1 éve. Tehát nem ezért akciós, ez csak nekünk "birka" vevőknek szól, hiszen sokkal jobb olyat venni, ami akciós:-))))))))).

A forgalmuk nem lehet túl nagy, mert én ott vevőt elvétve látok. Sőt annyira nincs, hogy a savanyúságokat kimérő hölgy rohan át, ha elvétve vevő van. Ha észreveszi illetve, ha ott is van éppen eladó, volt már, hogy 10 percig keringtem, mert sehol senki nem volt. Nem önkiszolgáló, bár ezen 1X már változtattam, nekiáltam és lapátoltam 1 adagot magamnak, áraztatni úgyis a zöldségesnél kell.

Én is próbáltam belőle párat, ez még a kotyogos időszak, de a Moriknál vett KV-hoz képest is lehetett érezni, hogy olyan semlegesebb/kevésbé aromásabb. Az a baj, hogy a fantázia neveken kívül semmi infó, még a pörkölés módjáról sem, az meg, hogy milyen keverék (arabica/robusta) passsssz!

De a fő baja inkább az lehet, hogy nincs nagy forgalom, így kitudja milyen időközönként cserélődik.

Így végül csak a decoff-os Columbiat vettem idönként, ami jobban izlett, mint a Morikos. De a Seacoban lefőzve nagyon savanyának tűnik, így már nem izlik.

Az biztos, hogy bizonyos előre csomagolt KV-knál határozottan jobb, de azért nem véletlenül ennyi az ára. Ami nem lenne gond, ha jobban pörögne az eladás.

 

KVgép: a szervízelés előtt nekem is volt ilyen problémám, de azóta ennél a 3-4 lefőzésnél nem tapasztalom. Lehet, hogy semmi összefüggés. Egyébként az általad leírt tömörítési módszert kezdtem alkalmazni én is. Lehet, hogy most nem nyomtam le annyira, mint régen, de majd délután letesztelem így is.

Illetve megpróbálok tejhabot előállítani, mert abban sem volt sok sikerem eddig:-(.

Ami annyira nem izgat, mert inkább igazi (nem spréééé) tejszínhabbal iszom a KV-t.

Előzmény: Törölt nick (4698)