Neonvadász Creative Commons License 2006.08.25 0 0 574

Meghallgattam az ominózus felvételt. Hát, az Index a szememben ezzel a szenzációhajhász hecc-irománnyal ugyanarra a szintre süllyedt, mint a Gyurcsány kutyás dumája miatt hisztériázók vagy a Kövér László szájába akasztással való fenyegetést hazudók.

Az elmúlt időszakban számos írás azt érzékeltette velem, hogy az Index igyekszik mindkét oldal számára korrekt és hiteles hírportállá válni. Úgy látszik, Demszky pozícióban tartása olyan sokat ér, hogy a hitelességet is hajlandók sutba dobni. Persze, most lehet jönni azzal, hogy az Index nem hazudott, sőt szó szerint idézett. Csakhogy a tálalásból egyáltalán nem derül ki, hogy milyen kontextusban hangzott el az ominózus mondat, és az emberek igen tekintélyes része – idő, mód vagy kedv hiányában – nem hallgatja meg a perdöntőnek is tekinthető felvételt, ergo az a hamis vélemény csapódik le bennük, hogy Tarlós egy agresszív állat.

Hasonlóan félreértelmezhető, félremagyarázható – de egyébként ártatlan – Demszky-mondat vajon miért nem került az Index címlapjára, és maradt ott jó sokáig?

Lerombolni valamit tényleg egy pillanat műve, felépíteni pedig – pláne hitelességet – hosszú idő munkája. Ezért kár volt...

 

Ui.: Két kérdésben kérném a topiktársak segítségét, mostanában roppant feledékeny vagyok! Melyik főpolgármester-jelölt is volt a világ legnagyobb tömeggyilkosának őszinte rajongója, Tarlós, vagy Demszky? És melyik főpolgármester-jelölt is törte be a felesége orrát, Tarlós, vagy Demszky?