monyesz Creative Commons License 2006.08.23 0 0 10742

Namármost,  a tetőtéri rész is 85 m2 ? Az kisebb szokott lenni mint az alatta levő szint !

A falszerkezeteket, födém, tetőtéri szigetelés, stb. pontosan ismerni kellene, hogy utána lehessen számolni a dolognak. Ez egyébként a Dunaferr radiátor méretező progival megoldható, szerintem te is meg tudod csinálni.

Ezt írod: "De kevés, mert a kazán folyamatosan megy és nem birja 21 fok fölé felfűteni a lakást, ha pedig nem megy akkor is a kazán viztermosztátja kapcsolja le. "

Tehát a kazánon be van állítva mondjuk 80 fok előremenő vízhőfok, és azt el is éri, lekapcsol a kazán, mégsem tudja mondjuk 22 fokra felfűteni a lakást ?

Ha így van, akkor a radiátorok méretezésével, a fűtési körök kialakításával, azok hidraulikájával, a torlók beállításával lehet gond. Milyenek a radiátorok, teljes felületükön melegek szoktak lenni ? A ház minden része hidegebb a kelleténél ?

 

Én a 18 kw-os kazánt nem feltétlenül tartom kicsinek, mert ha -15 fokra van méretezve a fűtési rendszer, akkor - 5-10 fokban annak is simán vinnie kellene a házat, legfeljebb - 20-25 környékén lehet gond, az meg ugye kevésszer van, és akkor ez nálad nem mint akut probléma merülne fel.

 

A 28kw-ra meg azt tudom mondani, hogy igen 450 *60, azaz az ökölszabály szerint számolt a második tervező, ami legalább annyira rossz mint az alultervezés...

450*40 az meg 18kw, tehát a kazánod nem biztos hogy kicsi...

 

De menjünk sorban végig a dolgokon !

Előzmény: damo11 (10740)