Yosser2 Creative Commons License 2006.08.15 0 0 12971

Én az első évre nem terveznék semmi beszerzést. Lőszert sem kapnának a fiúk. Elmenne a pénz a 100 kirúgott tábornok végkielégítésére... Na jó ugy menne a titkársága is mindnek...de akkor ha nincs ennyi tábornok nem kell ekkora HM kiszolgálni őket...szóval olyan 1000-2500 ember reppenne az első évben. A második évben a felszabaduló keretből már lehetne gondolkodni. (ugye nem csak a személyi juttatás a sok, hanem ezeknek az embereknek az utaztatása, partyk, fogadások, stb )

Tényleg, egy tábornok ki jön évi 10 millából? szerintem, ha az összes juttatást ráfordítást (felesleges Brüsszeli túrák, a szükségesnél 20szor nagyobb protokoll rendezvények stb ) lehet, hogy belekerülnek 15be is. elmegy az apparátusuk is, na mindjárt keresetünk 4-5 Milliárd forintot. Plusz hely sem kell nekik, az még 4-5 Milliárd. Na ez lenne a racionalizálás. Szerintem 10 Milliárdból már fel lehet szerelni egy-két lövészzászlóaljat.

Na ezután jönne a normális versenyeztetés és konkrét ellenőrzések.Az autópálya építés mintáján (ugye a felére csökkent 1 km ára), lehet számolni 50%-os költségcsökkenéssel, na ez megint vagy 30-40 Milliárd forint lenne.

így lenne egy 5-6 tábornok által irányított, hatékonyabb Honvédség.

És persze a kezem beleért a bilibe...

Jól tudom, hogy Svájcban csak Vezérkari főnök a tábornok? (és nincs gyenge, szervezetlen hadserege....)