Pitkin1 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 12925
Szia Taxxx!

Ne haragudj, de sok mindenben nem értek veled egyet. Nem kellene ÁLTALÁNOSSÁGBAN misztifikálni az egyetem oktatói állományának felkészültségét, mert ahogy te tudnál rendkívül pozitív példákat említeni pro, hidd el, én legalább annyi negatívat contra. És javaslom, itt fejezzük be az egyes munkakörök szembeállítását. Abban azonban megegyezhetünk, hogy annak, amit a katonai felsőoktatásban elsajátíthatsz a valós élethez, a csapatszolgálathoz/harctéri vezetői tudnivalókhoz nem nagyon van köze. Mégis: az egyetemi/főiskolai képzés mellett tömkelegével rendelik be mindenféle tanfolyamra a csapattiszteket (pl. előmeneteli tanfolyamok), ahol bizony - és itt bizonyára van kivétel is - a színvonal, hát legalábbis kihívásokkal küzködik. Szóval itt tudnának besegíteni a tapasztalatokkal rendelkező csapattisztek. Bizonyára nem lenne belőlük egyetemi tanár, de dobnának a színvonalon, az biztos. És ne felejtsük el: aki már főtisztté vált csapatszolgálata során, az sem kevés órát töltött foglalkozásokra történő felkészüléssel, azok levezetésével. Ami meg a tudományos fokozatok tartalmát illeti (és itt is tisztelet a kivételnek), hát bizony ha minden igaz, a közeljövőben azok valós súlya megmérettethetik egy kicsit tágabb, szélesebb környezetben is.

Ami pedig pl. a brüsszeli külszolgálatról kialakított álláspontodat illeti, véleményem szerint ezt meggyőződéssel csak olyan képviselheti, aki már benne van. Akkor bizonyára támogatja a hosszú idejű megbízásokat. A felkészülést illetően pedig a véleményem az, hogy ha a fent tárgyalt egyetemi képzés olyan színvonalú lenne a Szövetséggel kapcsolatosan, mint ami elvárható, akkor az oda kikerült főtisztek bizonyára kevesebbet pislognának. Ha pl. a Szövetség döntéshozatali rendjével kapcsolatosan nem csupán egy magyarázat nélküli blokkvázlat kivetítésére telne a képzés során.

"A NATO-nál is egyre több ország hagyja ott az eddig bevett 3 évnél tovább a katonáit, mert bizony az első évben csak pislog az officér, akár major, akár colonel, akármennyi harctéri érme van."
Sajnos olyat is ismerek, aki három évig sikeresen ellenállt az ismeretek megújuló rohamának és szinte teljesen érintetlenül jött haza.Meglehetősen jó beosztásba.

És végül, bár nem vagyok sűrű hozzászóló ebben a fórumban (sem) mint pl. te, de nem lenne jó, ha ez a mos tapasztalt minősítgetős hangnem uralkodna el a topicban (bármi is a véleményed az egyes hozzászólókról) is. Nincs elég bajunk enélkül is:-))?
Előzmény: Törölt nick (12923)