locsemege Creative Commons License 2006.08.08 0 0 9
Ghima írta:

Off:

"Nem tudom, a rendezők miért hiszik azt, hogy jó az, amit csinálnak."

Egy kicsit naiv ez a kérdésfeltevés. A pornófilmrendezők csakis azt és pont úgy forgatnak, ami a piacon jól eladható. Ez egy óriási üzlet, elhiheted, hogy tökéletesen tisztában vannak az igényekkel, a trendekkel.

A pornófilmek fő fogyaszói a férfiak, akik vizuálisabb típusúak nálunk, sokuk számára pont megfelelő a pornófilmek képi világa, gépiessége és durvasága az esti maszturbáláshoz, ez van.

Van már olyan stúdió, ahol nőknek készítenek gyengédebb, történésben gazdagabb pornót, olvass bele a női pornóról szóló topikba.


Ezzel nem értek egyet. Az odáig világos, hogy a fogyasztó csak addig fontos, amíg elkölti a pénzét, üzlet az egész, ennyi. Ugyanakkor azt erősen kétlem, hogy tökéletesen tisztában lennének az igényekkel. Férfi létemre sem tartok semmi izgatót ezekben a filmekben. Nélkülöznek minden fantáziát, unalmasak. Meg lehetne mutatni a fiziológiai valóságot is, de akkor azt tegyék hitelesen, türelmesen, valóságosan. Azért megy az üzlet, mert nincs választék, nincs jobb. Ez pont olyan, mint amikor egy film sikerét az eladott jegyekből állapítják meg. A többség nem nézi meg többször is a filmet, tehát ha jól sikerül a marketing, a nagyon rossz filmet is sokan megnézik, hiszen csak a megtekintés után - s ekkor már megvettem a jegyet - alkothatok róla véleményt, akár éppen azt, hogy ez nagyon rossz volt. Szerintem nem erre van igény, mint ahogyan azt is kétlem, hogy normális dolog, hogy szinte minden filmben kiloccsan valakinek az agya némi brutalitás által. (Na jó, ez így túlzás, de igen sok filmnek elengedhetetlen kelléke a fegyver.)

Szerintem van igény az érzéki, mindent ábrázoló - de azt hitelesen - pornófilmekre, ahol valódi reakciókat láthat az ember. Valószínűleg nem lenne könnyű ilyet csinálni, de nem gondolom azt sem, hogy lehetetlen. És mint írtam, felőlem nevezhetjük akár oktató vagy ismeretterjesztő filmnek is. :)
Előzmény: locsemege (8)