dr_kotasz0831 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 12832

Sziasztok!

 

OFF

 

Szokott valaki a Civilization (3-4) nevű prodzzsal játszani? (Birodalom épító, körökre osztott díjnyertes stratégiai legenda) Aki igen, az érteni fogja ezt a postot, a Többiektől elnézést kérek, de már sokadszorra jön fel ez a téma, és nagyon ide passzol. :D

 

Szal:

Két jellemző módon lehet játszani a Civ-et.

1. Az egyik, hogy rágyúrsz a katonaságra, és senki sem mer megtámadni, mert annyi katonád van, mint az állat. Ebben az esetben gyakorlatilag azt csinálsz amit csak akarsz a térképen, mindenkit zsarolhatsz, mindent elvehetsz, mindent megtehetsz. Hátránya, hogy sötét és buta marad a társadalmad, csóró leszel és a kultúrád is sz@r lesz.

2. A másik módszer, hogy rágyúrsz a tudományra és a kultúrára, és megpróbálsz mindenkivel jóban lenni, hogy ne támadjanak meg. Szövetségbe léphetsz, nyalhatod a másik talpát, az erősebbek zsarolnak, neked meg fejet kell hajtani előtte, és mindent megtehet veled szemben. Ebben az esetben okos vagy és kultúrált, viszont gyakorlatilag hazárdírozol, mert 30 kör alatt gyakorlatilag az egész országodat elfoglalhatja bárki, aki egy kicsit is bátor.

 

Nos srácok a mi kormányunk úgy "Civezik", hogy a "kultúrára gyúr" és ha tetszik, ha nem, bármikor elfoglalhat bárki. A szövetségek sz@rt sem érnek, pénzünk ráadásul nincs. :D Sz@rban vagyunk. :)

 

ON

 

Én

Előzmény: Hamburger2 (12812)