vuvuvu Creative Commons License 2006.08.07 0 0 10510

Sziasztok!

Most készülünk radiátorcserére egy kelenföldi panelban. Tavaly központilag megcsinálták az egyéni fűtésszabályozást és fűtésmérést az egész házban, de akkor nem cseréltettünk, mert az akkor felajánlott BEST radiátor sem minőségben, sem árban nem volt szimpatikus. Mint kiderült, nem döntöttünk rosszul, pár hete (fűtésszezonon kívül) ugyanis a szomszédunkban szétnyílt a tavaly cseréltetett egyik BEST radiátor, eláztatta a szomszéd lakását, illetve 4 alsó szomszédot. Egyébként a szomszédtól úgy hallottuk, tavaly óta a BEST-et nem nagyon forgalmazzák, mert több minőségi kifogás merült fel vele kapcsolatban.

 

A BEST-et ezek után totálisan kizárva elkezdtük a piacon körülnézni: 2 típus/márka, a Vogel & Noot és a Radel közül szeretnénk választani, mindkettő acéllemezes radiátor. Ki mit tud ezekről  a típusokról, mennyire váltak be, mennyire biztonságosak, mennyi ideig bírják stb. Azért is fontos a kérdés számunkra, mert 2 kisszobában beépített bútor van fix radiátorburkolattal, amit asztalos tud szétszedni ill. összerakni, tehát nem nagyon engedhetjük meg magunknak hogy bármi zűr legyen a radiátorral, azt követően, hogy az asztalos újra összeszerelte a megbontott radiátorburkolatot és a hozzátartozó bútort.

 

A házunkban egyébként vegyesen használnak alumínium és acllemezes radiátorokat, tehát a fűtési rendszerben nincs egységes típus. Elvileg az alumíniumot javasolták, viszont a tavalyi szerelésnél rézcsapokkal kötötték be a fűtőtesteket, amiről úgy tudjuk, inkább az acéllemezessel passzol össze. Ezért mindenképpen acéllemezest szeretnénk, a lehető legmegbízhatóbb típust.

 

Köszi: www