BlauRG Creative Commons License 2006.08.06 0 0 39

Üdvözlet!

Amit tenni lehetne:

- Egyrészt mindenki 2 kategóriával magasabb kocsit enged meg magának hála az autóhitelnek ,ami egy jó dolog csak a kocsival hízeleg sok ember magának. Lehetne feladni a nagy álmokból és kisebb gépeket venni.pl 1,1.2,1.3. Esetleg dízel autókat, meg amit meg lehet etetni.

-Lehet sztrájkolni lehet reklamálni ,de azt figyelembe kell venni ,hogy nem vagyunk amerikaiak, ahol kimegy nép az utcára és tömeges tüntetéssel elér valamit is. Magyarok vagyunk és sokszor még a panaszkönyvet sem merjük elkérni ha a boltos bunkózik velünk. Letehetjük a kocsit, de a akkor otthonmaradtunk ,mehetünk busszal, mehetünk gyalog de nem szoktuk meg és akkora összefogás nincs ebben a népben ,hogy ezt összehangoltan tegyük.

Én azt mondanám ,hogy kicsit tegyük félre a v8-as ,v6-os ,meg a nagyautós álmainkat addig ,amíg meg nincs hozzá az anyagi háttér, mert addig egy ilyen autó csak lehúzóerő és nem tudunk miatta A-ból B-be jutni. Mindenkinek jár jobb, de az autó fenntartási költsége nem a havi törlesztőrészletben réjlik, hanem a súlyadó ,kötelező és az üzemeltetési költségekben.

-Amúgy ha valaki szeretne a kocsija fogasztásán csökkenteni arra is van mód. Nemrégiben hallgattam egy német üzletember előadását és ő  mondott érdekes dolgokat. Van egy olajadalék amit azért használnak ,mert csökkenti a fogyasztást. Lehet hogy elsőre többe kerül viszont nagyon sok üzemanyagot takarítanak meg. Ami érdekes ők mint tudjuk nem havi 70-100e Huf-ból élnek ,mégis költenek ilyen dolgokra. Mi ezeket ki sem próbáljuk ,félünk meg sokaljuk. Én 3 hónapja használom ugyanazt amit ők, a Carismámba és 10-12% os üzemanyagmegtakarítást értem el. Egy teli tankkall 100km -rel több utat tudok megtenni. Ez éves szinten 50000Ft megtakarítás, ha nem több. Azért elgondolkodtató nem ,ha azt vesszük ,hogy került 7ezer forintba az adalék. Tudom ez nem megoldás a 320Ftos 98-asra ,de egy nagy plussz nekünk, mégis valami ,amit bárki megtehet autótól függetlenül. Amire még jó az az ,hogy növeli a motor élettartamát, mi ez ha nem egy szükséges dolog a németek 5 éve használják, mi miért nem???!!