Marcesz Creative Commons License 2006.08.05 0 0 10484

Ezzel nem megrémíteni akartalak, csak jellemezni a gázszolgáltató jogait, amivel azért nem is mindig él, van neki elég baja, minthogy olyan embereket tiltson ki a fogyasztásból, akik fizetik a számlát. Talán az lenne a legegyszerűbb, ha hagynád az egészet a fenébe, ameddig valami nagyobb átalakítást-fejlesztést nem szeretnél.

 

Megmondom, miért: egyrészt idén januártól jelentősen változott (szigorodott) a gázbiztonsági szabályzat. Ez azt jelenti, hogy a régi készülékeid, a szerelvények, egyáltalán a szellőzés milyensége és mennyisége nem feltétlenül felel meg a szigorúbb szabályozásnak, ha ezt úgymond "legalizálni" szeretnéd, lehet, hogy jó sok pénzbe fájna. (Egyébként úgy nagyjából a lakások 90%-a nem felel meg a jelenlegi szabályozásnak, de ez szerintem senkit nem zavar.)

 

Másrészt te valóban jóhiszeműen vetted meg a lakást, a gázművek az óra átvételével nyugtázta az adásvételt, miért kellene bármin is agyalnod? (Azt, hogy a cirkó 10 éves, feltehetően nem nehéz bizonyítani: gyári szám, gyártás éve, már rég nem kapható típus.)

Előzmény: *ridonli* (10483)