otranto Creative Commons License 2006.08.01 0 0 5791
Tisztelt Zichermann Úr!

Nem vagyok híve a vitában a személyeskedésnek, mert így elsikkad a lényeg.
Ha visszaolvassa a beírásaimat, sokáig a tisztelet hangján kommunikáltam Önnel.
A helyzet akkor változott meg, amikor Ön közölte, hogy ha az általam felhozott szakirodalmak helyett nem az Ön által "bedobott" orosz állami archivum dokumentumainak hiszek, akkor nincs miről beszélnünk.
Ne vegye zokon, ha az önjelölt zsenik efajta felsőbbségtudatát nem tolerálom.

Nem érzem úgy, hogy Önön palléroznám a nyelvem, és nem is érzem magam nyeregben Önnel szemben.
De abban sem vagyok partner, hogy ön kioktató és fennhéjjázó stílusban vitázzon velem, mindezt annak tudatában, hogy népszerűsítő, ismeretterjesztő műve nem mentes a tárgyi hibáktól és pontatlanságoktól, illetve a hiányosságoktól. Én pusztán ezekre hívtam fel a figyelmét.


"Az irottakkal kapcsolatban meg annyit tudok mondani - irjon jobbat!"

Én pedig csak annyit tudok mondani az irottakkal kapcsolatban, hogy aki írásra adja a fejét, az tűrje, és viselje is a JOGOS kritikát. Természetesen ha ki tudja mutatni, hogy bármely kritikai megjegyzésem nem volt jogos, azt visszavonom.
Szerény véleményem szerint a kritikákra nem az a megfelelő válasz, hogy "írjon jobbat."

Saját kutatási területemen több publikációm és művem is napvilágot látott már. Ennek ellenére nem gondolom, hogy ez feljogosítana arra, hogy bármely témakörben írjak.
Önnek Kedves István mi a szakterülete?
Vagy Ön olyan univerzális hadtörténész illetve haditechnikai szakíró, aki a repülőgép-hordozóktól kezdve a tengeri desszant egységeken át a csecsen és az afgán háborúig kimerítőleg mindent olyan mélyen és alaposan ismer, hogy azokból
írhat? (És itt rögtön hozzáteszem, hogy érdeklődésemből adódan csak azokat a műveit olvastam, amelyek a haditengerészettel kapcsolatosak.)
Azzal sincs bajom, ha Ön egyszerűen népszerűsítő, ismeretterjesztő munkákat ír, és nem szakirodalmat, de kérem akkor ne vegye zokon, ha valaki veszi a bátorságot, hogy felhívja a hibákra a figyelmét.

Javaslom térjünk vissza a lényegi vitához.

Üdvözlettel:
otranto
Előzmény: Zicherman Istvan (5781)