Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.07.31 0 0 5759
Az anyag teves.
1945-ben nem sullyesztettek el a nemetek, hanem tonkretettek a berendezeseit . Ezert nem tudtak 1946 marciusaban ,,kiemelni", mivel 1945 marciusaba mar elvontattak Rigaba (forras: orosz haditengereszetio archivum, iratszamokat, ha kell, kesobb megadom).
A potsdami konferencia utan a ,,C" kategoriaju hajok kozze kerult (amiket nem lehet egy ev alatt befejezni, ezert szet kell szedni, vagy meg kell semmisiteni). (A potsdami konferencia iratai; a zsakmanyolt hajok listai es azok elosztasai; a szovjet flotta jegyzekbe vett zsalmanyhajoinak listaja, szamokat szinten meg tudom adni). 1946 augusztusaban lett megsemmisitve ketnapos hadgyakorlatok soran, amikor az uj szovjet, kifejezetten repulogep-hordozok megsemmisitesere tervezett bombak teszteleset vegeztek/. Ezert 1947-ben nem futhatott aknara. A ,,Zeppelin" testverhajojanak hajoteste (amibol a lengyelek tartalyhajot akartak csinalni) valoban megrongalodott 1947 szeptembereben egy robbanas miatt, de a ,,Piter Strassernel" nem lehet tudni, hogy ezt mi okozta - uzemi baleset vagy akna.
Mindket hajo REPULOGEP-HORDOZO volt. Ezenkivul volt meg ket valoban ANYAHAJO (ezeket a Nemet-Amerikai Lloyd uszo allomasaibol alakitottak at).

A ,,Zeppelin" koruli info reszben teves(nem csoda, a hozza vonatkozo adatokat csak 2003-ban hoztak nyilvanossagra az oroszok).
Előzmény: otranto (5745)