Törölt nick Creative Commons License 2006.07.21 0 0 631
Túl sok a rontott plasztikai műtét

Mivel sok a sarlatán, az igazi plasztikai sebészeknek sok korrekciós munkát kell végezniük. Olykor még szivacsot is találnak szilikonpárnák helyett.

velvet (velvet@mail.index.hu)
2006. július 20., csütörtök 17:27

Sok plasztikai műtét ér csúfos véget, legalábbis Németországban. Ennek az a következménye, hogy további beavatkozások során kell kezelni a hibákat, állítja Werner Mang professzor, a WASS vagyis Esztétikai Sebészet Világszövetségének elnöke. Lindaui klinikáján végzett műtétei közül minden tizedik egy elrontott beavatkozás korrigálása, mondta Mang a P.M. Magazin című német lapnak.
Elhalt mellbimbó, égési sérülések, deformált orrok

Gyakran van dolga mellműtét után elhalt mellbimbóval, zsírleszívás után a hasfalon megmaradt lyukakkal és féloldalas arcbénulással arcfelvarrás után. Lézeres kezelést követő égési sérülések, eldeformálódott orrok, és szemhéjkorrekció után rossz helyen ülő szemek is előfordulnak. Mindezek mellett bűnügyi esetek is napvilágra kerülnek: így például szilikon párnák helyett talált már szivacshoz hasonló képződményeket is egy páciens bőre alatt.
Figyeljen a névtáblára!

A professzor minderre azt a magyarázatot találta, hogy sok szépészeti beavatkozást végző orvos nincs kellőképpen kiképezve. Szerinte a sarlatánokat a világ minden táján onnan lehet felismerni, hogy a névtáblájukon nem szerepel a "plasztikai operáció" vagy "plasztikai sebészet