kívül a magyarázat Creative Commons License 2006.07.11 0 0 12540
                                       Izguljunk közösen

Non idem sunt. Probatum est.

Ahogy a sunyiságod is.

Persze. A botorság van itt begyakorolva. Tudniillik én azt állítottam, hogy a Triste nick gazdája Vásárhelyi Mária. Azt állítottam, hogy az alábbi hozzászólás szerzője Vásárhelyi Mária:

Triste válasz | megnéz | könyvjelző 2000.07.05 15:36:00 (45)

"Szegény Dés azért szaxofonozik mindig olyan szívszorngatóan szomorúan, mert neki csak ilyen jutott."

Ezt nem értem, valaki kifejtené bővebben, hogy miről van szó? Mi ebben az annyira mulatságos, hogy egyesek fetrengenek a röhögéstől? Ezen a biztos szellemes megállapításon hadd nevessek én is!!!

Előzmény: speaker (22)

Vagyis azt állítottam, hogy e topikon találkozott a szomorú a szomorúval (a „szívszorongatóan szomorú” a triste-szomorúval), és Vásárhelyi nagy szomorúságából kikandikálván szeretett volna maga is „fetrengeni a röhögéstől”, miként a többiek. Hogy a zsák a foltjával röhögjön együtt: „valaki fejtse ki bővebben”, mit fed az interneten a házastársak közti szomorú szaxofonozás szellemes poénja. Hogy egyem az érdeklődését!

Tehát ezt állítottam.

Na most két eset lehetséges: (1) vagy igazam van ebben, s akkor igazam van ebben, vagy (2) nincs igazam ebben (Triste nem Vásárhelyi), akkor viszont hülye vagyok, nem pediglen sunyi. A sunyi azt jelenti a magyar nyelvben (már ne vegye ezt tőlem senki kioktatásnak), hogy alattomos, értsd: „rejtetten rosszindulatú”, „észrevétlenül pusztító” (pl. betegség). Na most, én nem vagyok itt észrevétlen, nem rejtettem el semmit, sőt ellenkezőleg. Én nyíltan állítottam, hogy Vásárhelyi rejtekezik az interneten. És aztán ezt (mármint hogy Triste Vásárhelyi) nekem vagy elhiszik, vagy nem hiszik el, viszont a sunyiságnak ehhez az esethez a világon semmi köze, legalábbis akkor, ha komolyan vesszük szegény édesanyanyelvünket. A gyengébb entellektüelek kedvéért: a zenei szakszavak variálgatásával gúnyolódtam Vásárhelyin, nem rejtekeztem. És akkor még egyszer: én hónapok óta nyíltan állítom, hogy a Triste nick bizonyosan Vásárhelyié, a trapko nick pedig valószínűleg.

Azt írja itt a buzgó toldalékanalizátor (Vásárhelyi jól ki van vele segítve), azt írja, bizonyítsam be, hogy ő szorgalmas olvasóm. Hát, ha csak ez kell, akkor bebizonyítom én szívesen:

barbo válasz | megnéz | könyvjelző 2006.07.09 12:44:29 (12520)

"A „hiszterolib” fogalma szerintem pontatlan."

Mostanában kezdek beleolvasni ebbe a topikba. Kifejezetten fájlalom, hogy ez a hsz. (12396) érdemi reakciók nélkül maradt. Határozottan érdekes.

Előzmény: kívül a magyarázat (12396)

Vagyis miről van itt szó? Bizony, nem pusztán arról, hogy szorgalmas olvasóm már itt is szorgalmasan olvassa „szófosásaimat” (ti. a 12396-os sz. hsz. van vagy negyvenöt kilométer), hanem még fájlalja is, mi több, „kifejezetten fájlalja”, hogy mások nem annyira szorgalmas olvasói „határozottan érdekes” „szófosásomnak”, mint ő.

És nem csupán szorgalmasan olvassa, de szorgalmasan dicséri is az „idézett hozzászólást”:

barbo válasz | megnéz | könyvjelző 2006.07.09 12:56:29 (12521)

Annak ellenére dícsérem az alább idézett hozzászólást, hogy sokkal korábban, egy másik topikban már hitelesen cáfoltam, hogy VM triste volna: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=52588036&t=9019898 ,mégis elég sunyi módon célozgat az azonosságra továbbra is : "Erre volna jó, ha válaszolna Vásárhelyi Mária, s tőlem válaszolhat bárhogyan, largo, allegro, moderato, andante, triste, piano, forte, ahogyan akar..."

Előzmény: barbo (12520)

És nini! Mit vetett föl szorgalmas olvasóm dicsérő hozzászólásában? Triste és Vásárhelyi Mária viszonyát vetette föl a maga szemszögéből nézve, dacára annak, hogy ez a kérdés itt rajta kívül heteken át nem érdekelt senkit, „Triste az Triste”, írta volt még jó régen Vásárhelyi Mária (nagyon szellemesen), amivel a dolog elrendeződött, szorgalmas olvasóm hozta elő, élezte ki újra a kérdést, majd – nini! – teljesen fölizgult saját magától, önnön problémafölvetésétől, így:

barbo válasz | megnéz | könyvjelző 2006.07.11 08:48:30 (12536)

...

Micsoda izgi téma ezen topikon: triste azonos-e VM-mel?...

Előzmény: kívül a magyarázat (12528)

Hát, mit mondjak, jó azoknak, akik kétszer is föl bírják magukat izgatni valamely „izgi témával ezen topikon”. Ha tudunk, ha képesek vagyunk rá, izguljunk vele mi is a virtuális térben!

Izguljunk közösen!