zozimosz Creative Commons License 2006.07.07 0 0 191
Énis az M3-ra gondoltam, csak elírtam, ettől még nem kell a falnak menni, de ha ez így neked jól esik, akkor csak nyugodtan.



Persze, nem a HÉV-es határozza meg, (különben minden vasút utasításában szinte kivétel nélkül így van:
Részlet a metró F. 2. Számú Forgalmi Utasításából:
Vonatszemélyzet

2.64. Metrókocsikból összeállított vonat továbbítását folyamatos vonatbefolyásoló berendezéssel felszerelt vonalon a motorkocsivezető egyedül (egyszemélyes üzemmód) végzi.
Folyamatos vonatbefolyásoló berendezéssel fel nem szerelt vonalon a motorkocsikból összeállított vonat motorkocsivezetővel és motorkocsi-segédvezetővel (kétszemélyes üzemmód) továbbítható.

2.65. A szolgálati vonat személyzete a mozdonyvezetőből és a tolatásvezetőből áll.


Motorkocsivezető

2.21. A motorkocsivezető a közlekedő vonat egyszemélyi felelős vezetője. Feladata a motorkocsikból összeállított szerelvény, illetve vonat vezetése.
A motorkocsi-segédvezető kétszemélyes üzemmódban a motorkocsivezetővel együtt felelős a szerelvény, illetve a vonat továbbításáért.

Mozdonyvezető

2.22. A mozdonyvezető a dízel- vagy akkumulátoros mozdonnyal, vagy teher-vágánygépkocsival végzett tolatási mozgás, illetve a szolgálati vonat vontatójárművének felelős vezetője.

Tolatásvezető

2.23. A tolatásvezető a vonalon közlekedő szolgálati vonat felelős vezetője, a járműtelepi tolatási mozgásokat a forgalmi szolgálattevő rendelkezései alapján irányítja.




Az OVSZ nem írja, hogy MILYEN személyzetet vezényelnek, de valószínű(99,9%), hogy nem jegyvizsgálót csak.
Előzmény: L45H (190)