skaloz Creative Commons License 2006.07.02 0 0 519

Hajsza8!

 

Na erre írtam, hogy valszeg nagy lesz a felzúdulás!

Mindenesetre te is tökéletesen bebizonyítottad, mennyire elvakultan lehet értelmezni dolgokat, és kifordítani más véleményét. (magyarul "csúsztatás")

 

Mert én sehol nem írtam azt, hogy elfogadom a gimnazisták (vagy akárki más) lelövését, tehát nem álltam a gyilkosok pártjára. Viszont:

 

Nem az a baj, hogy esztelen gyilkosok lőnek gimnazistákra,
hanem az, hogyan merészeltek a szovjet gyarmat leigázottai esetleg gyermekükkel
hangot adni, hogy elég volt.

Ezzel a megállapításoddal pont te foglalsz el rossz álláspontot. Mert milyen szülő az, aki a gyermekével ad hangot, annak testi épségét, életét kockáztatja, ahelyett, hogy maga állna ki igaza tudatában. Mert az emberek 56-ban tudták, hogy az utcára kimenni igenis veszélyes, és a normális felfogású szülők nem is engedték ki a gyerekeiket, hozzátartozóikat a lakásból. Persze úgy is fel lehet fogni, hogy minden erővel harcolni kell az elnyomók ellen, csak én a dolgok ilyen megoldását nem tudom elfogadni (háromgyerekes szülő létemre lehet, hogy ez furcsa).

 

Egyébként nagyon sajnálom, hogy a topik teljességgel eltér az objektivitás kereséséstől, és csak a felkelők jó emberek - az oroszok meg (támogatóikkal együtt) rosszak, sőt a sátán fiai kiindulópontot tudja elfogadni. Kár, mert anno, azokban az időkben nem mindenki gondolkozott így.

Viszont fölösleges sértegetésekbe nem szeretnék belemenni, mindenki tartsa meg a véleményét (az természetesen nem elítélendő, még ha nem is értünk vele egyet), viszont elvakult emberekkel soha sem szerettem vitázni.

Üdv, és ezennel búcsúzom a topiktól, több reagálást nem fogtok tőlem látni.

Ja, és ez nem megfutamodás, csak a süketek párbeszédéből elegem van a napi politikai életből.