rev251 Creative Commons License 2006.07.01 0 0 515
Szia!
A hk egy mellékszál volt egy Ein Gespenst nevű (kissá SzU-imádó) nickkel folytatott vitában. A T34 valóban közepes hk, míg a PzVI. nehéz (az akkori technológia optimuma a PzV körül lehet), ezért írtam, hogy nemcsak a "tűzerő-mozgékonyság-páncélzat 3D térben", hanem a megoldások finomságában is. (Egy - persze az adott járműhöz tervezett - sebváltó megbízhatósága pl. független paraméter a hk kategóriától)

Ami a szovjet történelmi közvéleményt illeti (mármint a 2. vh-s magyar részvételről): biztos nem volt teljesen ez, hisz az "oral history" (elbeszélések, megjelent visszaemlékezések, családi beszélgetések összessége) feljegyzett sok jóindulatú szovjet egyenruhást (legyen szó hadifoglyokról vagy lakosságról).
A hivatalos álláspont tudtommal ("szvsz", bár nem tudnék Pravdát, vagy szovjet törikönyvet idézni) viszont az volt, amit írtam, s ezt tényleg alátámasztotta némelyik szovjet állampolgár feleség (bár egy kicsit az irígység is dolgozott bennük a "nyugat" iránt, ami itt volt nekik).
S ez a tört közvélemény - ha ez volt - még indokolható is volt (mégha némileg hamis is), tehát ezért nem értem, miért nem használták ki. Indoklásod (változó kat-pol helyzet) igaz lehet, de furcsállom, hogy nem mondták meg közvetlen a bevetés előtt, hogy hova megy az adott egység
Előzmény: skaloz (512)