Nos, ezt is ajánlom kipróbálásra, a meggyes alap szinte tök ugyanaz, csak vaníliaöntet van a tetejin:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2006/06/rote-grtze-piros-gymlcspuding_16.htmla másik pedig egy receptecske:
Bolti kakaós kesz házilag (kb. 80 db)
35 dkg puha vaj
25 dkg cukor
csipet só
4 púpos ek holland kakaó
35 dkg liszt
1 tk sütőpor
étcsoki a bemártáshoz
Vajat cukorral habosít, bele kakaó, aztán kanálra vált, bele liszt és sütőpor. Nem t3v3d33s, nincs benne tojás. Fél órára hűtőbe. Aztán diónyi gömböket (trutyisnak néz ki, de nem ragad a kézre), elég távolra egymástól tepsibe, tetejét lisztbe vagy porcukorba mártott villával lenyomkodni. Kb. 5 centire nő meg, ez 3 nagy gáztepsinyi adag, de nem érdemes kevesebbel kezdeni. 180 fok + légkeverésen 12 perc, ekkor kicsit még puha (mint a kekszek általában), de nem szabad tovább sütni. Ha félig kihűlt, akkor kell kivenni a tepsiből. Lehet olvasztott csokiba mártani, vagy csíkokkal díszíteni stb.
Tudom, hogy a "bolti" jelző gyakran szitokszó, de nem tudok rá jobb kifejezést, olyan, mint a bolti kakaós aprósütemény. Én szeretem az ilyesmit.
A képek a könyvből valók: