vicsy Creative Commons License 2006.06.15 0 0 269
Sziasztok! Eléggé be vagyok ijedve, leírom, mi történt velem.
Április 23-án volt az utolsó mensesem, pozitív is lett a tesztem. Ha ezt nézem, akkor a 7. hétben kellene lennem. Elmentem hüvelyi uh-ra kedden, és kb fél perc után közölte velem a szonográfus, hogy szerinte ez nem egy élő terhesség. Mert hogy kisebb, mint kéne és nem látja, hogy lüktetne a szíve. Ekkor mondtam én neki, hogy hosszú ciklusaim vannak, 31-35 naposak. Igazából csak 2 hónapja hagytam abba a szoptatást, most 15 hónapos a kislányom, kb. 4szer, ha menstruáltam azóta, és össze-vissza. Azt mondta, hogy kb. 6 hetesnek néz ki. Viszont, ha 6 hetes, akkor még normális, ha nem lát szívműködést. Mondtam azt is, hogy mindkét terhességemnél az összes uh-n egy héttel kisebbnek mondták a gyerekeimet. Lehet, hogy mindezt előre kellett volna mondanom, és akkor nem tesz ilyen drasztikus kijelentést, mert csupán amiatt mondta mindezt, hogy 6 hetes és nem 7.
Petezsák 25x20mm
crl 2,4 mm
Ha valakinek esetleg van ilyen korai 5-6 hetes uh lelete, leírná nekem, hogy milyen adatok vannak rajta és hogy volt-e már szívműködés?
Szerintem még nagyon kicsi, valakinek még a 7. héten sem látták a szívét, mégsem ijesztették be!
Ja és azt is mondta, menjek vissza 2 nap múlva, és ha akkor is pont ekkora lesz, akkor nem él. Dehát egy 2,4 mm-es baba 2 nap alatt hogy tud annyit nőni, hogy az tuti biztos látsszon 2 nap múlva?! Megkérdeztem egy nőgyógyász ismerősömet is, azt mondta, hogy egy hétnél előbb ne menjek vissza. Aggódok nagyon. Ti mit gondoltok erről?
Kedden voltam, holnap kéne elvileg visszamennem, de hajlok afelé, hogy csak hétfőn menjek.
V