dr_kotasz0831 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 11440

Szia!

 

OFF

 

Értem, hogy mire gondolsz, nyilván nem fog megsokszorozódni az államok száma, de a törekvések egyfajta trendként mutatják a polgárok akaratát. (és egy szűk csoport gazdasági érdekeltségét)

Koszovó lehet még egy ország. De láthatjuk ezt is, hogy a Vajdaságot sem köti semmi Szerbiához. Hasonló a helyzet a Székelyekkel. Ott most a kultúrális autonómiáért küzdenek. De mielőtt irredentát kiáltanál, mondhatnám Baszkföldet. Az íreket. A muszlim kisebbséget Franciaországban. Ezek a népcsoportok mind az önállóság, az önrendelkezés, az önkifelyezés, a nemzeti identitás és önazonosság kihangsúlyozása felé igyekeznek. Hogy önállóságuk megvalósul e, meg tud e valósulni az egy kérdés. A másik, hogy ezek az apró kis államok, a nagy országok mellett versenyképtelenek, és bizony fennáll a veszélye, hogy az első adandó alkalommal el lesznek foglalva.

Olyan ez mint a divat. Most a kis államok lesznek a divat Európában. :) Aztán jön egy ellenség, sok kis államocskát lerohan, akkor lesz egy nagy. Aztán majd ezek függetlenedni akarnak majd... És minden kezdődik előről. :)

 

Én

Előzmény: Agent87 (11436)