Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.05.31 0 0 11230
Szia Vágási!

Kicsit bővítem az elöttem szólók reagját!

...Valahogy olyannak látom a MH és a MATASZ kapcsolatát, mint arendőrség és a polgárőrség közöttit. Minden szép és jó, de ha megkérdeznek egy járőrt, akkor a lehető legrosszabb véleménnyel vannak a polg.őrökről.....

Hát ezt meg honnan a fenéből szedted? (Rendőröknél is előfordul a kocsmai "fényezés" során néhány "legend".)
Mert én ennek ellenkezőjét mondom, tudom, tapasztalom, élem! (Jómagam mán 12 éve.) Nos: A Polgárőrség több mint HETVENEZRES tagsága önmagában (!) egyértelmű megnyilatkozás a bűn ellen, az állampolgárok (ÖNKÉNTES) segítésére! Nem kell mindenkinek csinálni, csak az teszi aki erre "affinitást" érez. Nem "felülről" kezdeményezték létrejöttét. Annó "90,- '91-ben, Markos Gyuri, és Barátai, a legendás "nyócker"-ben (nem véletlen) ismerték fel, és egyesületként álltak össze a becsületes állampolgárok segítésére, a bűnözés ellen, segítve a HIVATÁSOSOK (értsd: rendőrök) munkáját! Ők voltak a mag, aztán az idő folyamán a létszám, az egyesületek száma egyre szaporodott. És nem az látszott, hogy a hivatásosok utálták, hanem igenis igényelték a segítségünket. Nem tudom az a rendőrjárőr akinek véleményét "készpénznek" fogadod el, mit szólna akkor, ha egy intézkedésénél nem találna hatósági tanunak egyetlen egy szemtanut sem, és csak úgy véletlenül ebből a hetvennégyezerből odalépne hozzá egy, mutatva Polgárőr Igazoványát, mondván: Örmikém ehun vagyok, ha kell hatósági tanu. (Voltam már ilyen szituban.)
Igaz számlálatlan az a vélemény, mint a Tied, és sokszor kellet bizonyítanunk ellenkezőjét. És TIZENÖT ÉV-nek kellett eltelnie, hogy erről a hetvenezres önkéntesről TÖRVÉNY szülessen! A tizenötév a létjogosultság nap, mint napi bizonyításról szólt!
Viszzatérve a "zsernyák" ismerősöd állításához, én ellenkezőjét állítom: Ma már ott tartunk, hogy a rátermett, és KÉPZETT polgárőr JÁRŐRTÁRSA a rendőrnek!!!
Vonj némi párhuzamot az általam sorolt TÉNYEK, és a hivatásos hadsereg hiányait pótoló MATASZ "gyermekcipőben" járó megalakulása között" Türelem! És természetes hozzáállás változás a "hivatásos" megnyilatkozásodban. Amíg a Te gondolatod is az ellenkezés, késik a jó megoldás megtalálása. De útját állni nem tudod!!! (Fogd mán föl!)
Üdv Néked: Öreg Csóka.
Előzmény: Vágási Ferenc (11190)