buth Creative Commons License 2006.05.31 0 0 11219

Kedves Vágási Ferenc!

 

Nyugalom! Nyugalom! Itt nem harcolni kell! Őszinte véleményednek örülök! Nem osztom, de régen sem értettünk mindenben egyet, ettől még egész jól megvoltunk!

Örülök, mert végre Ti is megszólaltok! De az a baj keveritek a szezont a fazonnal! Magyarország jogállam, 16 éve rendszerváltoztatás volt! A MATASZ még a rendszerváltoztatás előestéjén megszületett törvény alapján egy a közel 60.000 magyar civil szervezet közül. Miért pont a MATASZ az amire annyira allergiassak vagytok?

Ne öntse el agyadat semmi, mert nem tudsz gondolkodni és "hülyeségeket" fogsz írni! Kire és kik hoznak szégyent? Mi bajod az "örömkatanásdival"?

Te komolyan azt hiszed, hogy csak Ti, akik még ott vagytok, csak Ti éltétek meg a katonai élet sűrűjét? Már nem emlkezel, hogy az Alföldön találkoztunk, hogy amikor lehetett akkor együtt futballoztunk? Ettől még mi is küzdöttünk a "végeken" és később kicsit feljebb is! Miért bűn az, ha valaki alól kiszervezik a haderőt, s nincs annyi ismeretsége, vagy nem akar maradni, de nem a honvédelem ügyének fordít hátat, s még csak nem is ócsárolja a MH-et, mint volt kenyéradóját? A katona mindig katona, a születéstől a sírig! Nektek kellett (volna) ezt a passzust megvédeni, hogy ez a szabályokban is így maradjon! Szerinted ha egy fiatal örömmel készül a hazája megvédésére, az szégyent hoz bárkire? És miért? Mi az indokod? Mi bánt a MATASZ-szal kapcsolatban? Leírnád, vagy továbbra is vagdalkozol?

Nincs fizikai felmérés a MATASZ-ban, de lehet még gondolkodni róla! Bár, mint mondtam civil szervezet. Szerinted annak idején a HM, MH szervezetein belül mindenki teljesítette a fizikai követelményeket? Te soha nem láttál pocakos urakat, molett hölgyeket? Te nem is itt éltél?

A szégyen az, hogy elborult aggyal csak ennyire futja, kedves Feri!

Hivatalos e, kérded. Szerinted mennyire erkölcsös, vagy jogszerű, hogy a felavatott tartalékos tiszt, vagy ht. tiszt bizonyos feltételek hiányában elveszítette a jogát a megszerzett rendfokozatának viselésére és használatára? Téged nem sértene?

A polgárőrség pedig pont jó példa, bár nem illik ide, de ez is mutatja, hogy attól, hogy TE s még sokan másképp gondolkodnak róla, addig hivatalos szinten törvény született róla! Na ne útáld már a MATASZ-t kedves Feri! Beszéljünk arról, hogy akár MATASZ, akár más civil szervezet segítségével szükség van e szerinted olyan emberekre (ifjak, hölgyek, idősebbek is), akik adott esetben (mely nem biztosítható törvényben, hogy nem következhet be), akik mennek a gátakra, a felhőszakadásba, az esetleges fegyveres konfliktusba, s tán a missziókba is! Ha kész vagy erről vitázni, még tudod hol találsz meg! Én nem felejtek, bár lehet több okom lehetne rá, mint neked!

Üdvözlettel:

Buth Sándor

 

Előzmény: Vágási Ferenc (11190)