H_G Creative Commons License 2006.05.26 0 0 3014
... No meg az is, h. a fotózásnak nem alternatívája egy gyors rajz olcsó papírra olcsó ceruzával, viszont a kávét egyáltalán nem muszáj a tényleg költséges eszpresszó formájában élvezni! Az ugyan a legkifinomultabb módszer, de alapvetően egy dzsezvában vagy az IKEA dugattyús főzőjében is nagyon ízletes kávét lehet csinálni! (A többi low-tech módszerről kevésbé vagyok jó véleménnyel, de azoknak is vannak híveik.) Ezeknek kb. 2000 Ft az áruk és drága daráló se kell melléjük.

Őszintén szólva elég sok nap akadt az elmúlt hónapban, amikor a figyelmesen elkészített reggeli eszpresszómat messze fölülmúlta finomságban az, amit sietve ütöttem össze az irodában a dugattyús edényben, a bolti Tiemme kávéból -- ha véletlenül jól találtam el a hőmérsékletet és az áztatási időt (mert egy pár változó azért ennél a módszernél is akad), ez a KV úgy tud illatozni a csészémben, mintha olvasztott keserűcsokival töltöttem volna fel.