Sti_ Creative Commons License 2006.05.06 0 0 16279
miért kellene, hogy tudjanak bármiről is? a mutációknak eleve nincsen tudása, ez a fogalom nem is értelmezhető.

Azért kellene, hogy tudjanak bármiről is, hogy legalább legyen valami esély vadiúj gén létrejöveteléhez... :-)) De sajna a mutációk valóban nem tudnak semmiről se, ennek bizonyítéka pedig már régóta megvan itt:

"A géneknek nincsenek igényeik, óhajaik, hiány-érzetük, hiánypótló terveik, céljaik, a jövőben jól jövő előnyök megvalósítására irányuló feladatmegoldási érdekeik, komplexitás-növekedésre vonatkozó törekvéseik, stb." - (4546)

mutáció történik, hasznos, megmarad. másik mutáció történik, az is hasznos, az is megmarad. majd egyszercsak hopp, van egy új génünk. ennek mi mond ellent? ennél sokkal komolyabban kell érvelned.

Ennél komolyabban neked kell érvelned, ha azt akarod, hogy én is sokkal komolyabban érveljek... Annak, hogy a jelzett módon a fantázia útján hipp-hopp előpattan egy új gén, annak még Móricka sem mond ellent, olyannyira lehengerlően meggyőző a levezetés.

Új génváltozatoknak, s ezeknek eredményeként megjelenő új, hasznos, megmaradó polimorf enzimeknek még a tények sem mondanak ellent (lásd pl. az ehető kékkagyló Lap-mutánsait), ámde a sokmutációs felhalmozódással elképzelt "vadiúj gének" tényleges létrejövetele teljesen más ügy, s erre egyetlen tudományosan bizonyított tény sem áll itt rendelkezésre. Ha netán valahol mégis rendelkezésre áll ilyen, azt neked kellene idehelyezned...

a kérdés:

miért nem jöhet létre vadiúj gén önmagukban hasznos mutációk sorozataként?


A válasz:

Vadiúj gén azért nem jöhet létre önmagukban hasznos mutációk sorozatával, mert a mutációk nem tudják előre, hogy típus-átalakuláshoz mi lenne hasznos, és ezt hogyan lehet megalkotni. Hiszen a mutációk csak úgy történnek: véletlenül, ritkán, szervezetlenül, szabályozatlanul, állandóan kitéve a vak órásmester szeszélyeinek... A géneknek nincsenek igényeik, óhajaik, hiány-érzetük, hiánypótló terveik, céljaik, a jövőben jól jövő előnyök megvalósítására irányuló feladatmegoldási érdekeik, komplexitás-növekedésre vonatkozó törekvéseik, stb.

S most én is megismétlem a kérdésemet. A kérdés:

"Nos, reálisan hogyan jöhet létre egy sok mutációt igénylő "vadiúj gén", ha a "mutációk csak úgy történnek"?" - (16213)
Előzmény: pint (16275)