honey26 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 279
Szia!

Próbálkozz a TdM Travelnél, váci iroda, talán tudnak helyet szerezni, vagy Car-Tour utazási iroda, van kimondottan olasz katalógusuk, ahol egész jó áron tudnak Mestre közelében is szállást adni, ráadásul busszal be tudsz jutni Velencébe, az ottani bungalow-s szállásokhoz közel van a buszmegálló! Telón kérdezd, ne neten, mert lehetnek olyan ajánlataik is, amik nincsenek fent!

1. napi programodhoz annyit fűznék csak hozzá, hogy bizony szűkös lesz, úgyhogy lehet, hogy jobb, ha 2 napra osztod el a városnézést, múzeumlátogatást. Főszezon van kint, úgyhogy nincs kizárva, hogy órákat fogsz eltölteni a sorokban, én tavaly októberben voltam kint, de volt most ismerősöm, aki nemrég jött haza és panaszkodott, hogy egy csomó mindent nem tudott megnézni, mert akkora sorok álltak!
Gondolázást ne hagyd ki, szent márk térnél van a gondolakikötő, ha össze tudsz állni valakikkel, 6 fős esetén lehet alkudni, nekünk sikerült, 90 euroért körbevittek minket a canal grandén!:) érdemes próbálkozni! Megéri! Énekelni ne hagyjátok, ha mentek, mert plussz 20 euro, azt én előre közöltem a pasival, hogy semmi kornyikálás!:))
a gondolás pasikat még véletlen se akard fotózni, elkérnek vagy 5 eurot érte! :(

Az óratorony melletti téren, ahol elvileg le van takarva a bazilika oldala (lehet, már vége a felújításnak) mellett van két oroszlános szobor, utána nem sokkal, ahogy beszűkül a sikátor, van egy jó szendvicsbár, egész jók a szendók, igaz, annyira nem olcsók!! De a nagy nézelődés közepette felüdülés!!!:)) ÉN 2.50 Euroért ettem egy hatalmas sonkás, mozzarellás szendót, elég is volt ebédre!:))

Ha venni akarsz muranoi üveget, vagy buranoi csipkét, azt mindenképpen a szigeteken tedd meg, ne Velencében, mert ott nagyon drága!!! Érdemes körülnézni a boltokban, mert nagyon nagy a különbség, van, amit megvettem 13 Euroért lealkudva, aztán kiderült, máshol csak 5 euro, úgyhogy nem mindegy!! :)

Térképet véletlenül se vigyél, mert nincs rá szükség! Minden egyes sarkon ki van írva, hogy merre van a szent márk tér és a rialto! Rialtonál van a piac, érdemes ott is beszerezni egy-két ereklyét, én ott sok mindent megvettem!:)))
A táskádra vigyázz, nagyon! :))

A bazilikát ne hagyd ki, a Dózse palotát se, a Campanille is élmény, ha szép idő van, oda elvileg 6 euro a belépő, a többire sajna nem emlékszem!:(

Venice card nagyon nem éri meg, de a campanille bejáratánál tudsz venni, ott lehet bérelni kis telószerű idegenvezetős készüléket, most nem ugrik be a pontos neve, de olyan van schönnbrunnban is!:)

Egyenlőre ennyi jutott eszembe, de ha valami kérdésed van, írj nyugodtan!:)))
Előzmény: dexi66 (275)