Princ of Carpatia Creative Commons License 2006.04.26 0 0 10492
Hi!
Kezgyük visszafele: Luker, ha a közepső kípet nízegeted, látsz rajta egy csavarhúzós hornyot. ( Menden cellán!) No, ha azt az óramutató járásával ellenkezőleg egy mai kétforintossal, vagy a "kanálgéped" sörnyitó-konzervnyitó funkciós részével kitekered, akkó ottan kilöttyentheted a LÚGOT. Vigyázz! Sikamlós, de mar! No, ezt kell kitekerni ha töltöd őket. Ezen a csavaron általában van egy gumigyűrű (spec, mint a saválló, vagy olajálló gumi), ami a cellában levő gáz nyomásának enged, és az akuban így nem lészen túlnyomás. Így, hogy a csavart valahová el ne keverd, elég, ha kilazítod pár fordulatot, ha oljan. (A régi, úgymond "lélegző" akuknak, és "szárazelemeknek" a gumidugója furatos vót, ezt ki kellet venni. -tudod, ami akkól volt, ha vízzel tőltötted,- vagy másként. Magyarán: belehugyoztál -és ez speciel nem csak "pezsgésbe" hozta a ketyerét, hanem melegítette is, mint a gpu-soknál a "gordonkát", amikó télen fagyott a závár az első lövés elött :-)) )
Szóval: Nem minden zárt, ami annak láccik! :-))
Kuruc! Luker mán adott tippet. Ha a szomszéd faluban laknál, mondanám bémenek Márkushegyre a bányához, azt hoznék Néked pár lityit a lámpakamrából. Ugyanis a bányászok fejlámpáját tápláló aksik zöme, még a mai napig is lúgos. Ahogy Luker monnya: Ez már ritkaság! Lehetne még lúgot eszkábálni a "Dréger" féle bányamentő készülékek levegőszűrőjéből, de az nagyon egy "túlélő" műfaj, mert az is kálilúgot tartalmaz, csakhát......
Mivek robbanóanyagot is valaha a háztartási boltok kínálatából kutyultak (a "diverzánsok"), néhány lefolyótisztító is tartalmaz iljen KOH-t. (Ha jól írom?)
De, biztos a vegyszerbót, mint Luker írta!
Jó munkát: Öreg Csóka
Előzmény: lurker1 (10491)