marzio Creative Commons License 2006.04.23 0 0 30

Szia!

 

Mi tarját és karajt szoktunk sütni rajta.

A husikat megkenem olajjal, majd kotányi grill fűszersóval megszórom és vékonyan megkenem mustárral!

Hagyom állni a hűtőben egy éjszakát, utána lehet sütni.

Zsírt ne használj, mert minden zsírízű lesz, én olivaolajat öntök a közepére, kb. 1 decinyit, valamint a tárcsa teljes felületét is átkenem vele.

Akácfával tüzelek alatta a feeling és az illata miatt nem pedig gázzal, ugyanis ennyi erővel süthetem a konyhai sütőben is (olyan ez mint a gázgrill, a türelmetlen embereknek való)!

Amikor már nem nagy lánggal ég hanem kezd parázslani akkor teszem a tárcsát a tűz fölé (bográcsállványt használok és a tárcsa ugyanúgy van felakasztva mint egy bogrács, így a láccal szabályozni tudom a magasságot, és nem fordulhat elő az ami Veled is, hogy égni kezd az olaj), megvárom míg teljes felületén átforrósodik és akkor a szélére helyezem a husokat.

A hús ahogy sül levet enged ami lecsorog középre, elkeveredik az olajjal.

Ezzel a szósszal kenegetem sülés közben a húsokat!

 

Ami a lényeg: Ha már átforrósodott a tárcsa akkor már nem kell nagy tűz alá, hanem elég a parázs is, lényeg, hogy folyamatosan sütési hőmérsékleten tartsa a tárcsát!

Erre menet közben úgyis rá fogsz jönni!

 

Jó sütögetést, ha van kérdésed írj nyugodtan!

Előzmény: édespresszó (29)