Szia!
Mi tarját és karajt szoktunk sütni rajta.
A husikat megkenem olajjal, majd kotányi grill fűszersóval megszórom és vékonyan megkenem mustárral!
Hagyom állni a hűtőben egy éjszakát, utána lehet sütni.
Zsírt ne használj, mert minden zsírízű lesz, én olivaolajat öntök a közepére, kb. 1 decinyit, valamint a tárcsa teljes felületét is átkenem vele.
Akácfával tüzelek alatta a feeling és az illata miatt nem pedig gázzal, ugyanis ennyi erővel süthetem a konyhai sütőben is (olyan ez mint a gázgrill, a türelmetlen embereknek való)!
Amikor már nem nagy lánggal ég hanem kezd parázslani akkor teszem a tárcsát a tűz fölé (bográcsállványt használok és a tárcsa ugyanúgy van felakasztva mint egy bogrács, így a láccal szabályozni tudom a magasságot, és nem fordulhat elő az ami Veled is, hogy égni kezd az olaj), megvárom míg teljes felületén átforrósodik és akkor a szélére helyezem a husokat.
A hús ahogy sül levet enged ami lecsorog középre, elkeveredik az olajjal.
Ezzel a szósszal kenegetem sülés közben a húsokat!
Ami a lényeg: Ha már átforrósodott a tárcsa akkor már nem kell nagy tűz alá, hanem elég a parázs is, lényeg, hogy folyamatosan sütési hőmérsékleten tartsa a tárcsát!
Erre menet közben úgyis rá fogsz jönni!
Jó sütögetést, ha van kérdésed írj nyugodtan!