NoCigi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 2739
Bizony ezek közgazdasági alapanyagok.

Az inflációs adatok kihatnak a gazdaság megítélésére. Az inflációs adat csak egy a sok meghatározó adatok közül amelyek befolyásolják a befektetők, kereskedők stb. egyszóval a gazdaság szereplőinek gondolkodását.
Mindenki a profitját szeretné maximalizálni illetve mindig növelni. A kereskedők vagy termelők a különböző árkalkulációjukhoz felhasználják a rendelkezésre álló adatokat és aszerint döntenek, hogy emelnek árat vagy ne. Minden könyvtárban vannak nagyon jó közgazdasággal foglalkozó könyvek.


Egy dohányos nagyobb valószínüséggel betegszik meg. A biztosítás díjak a különböző lehetőségek lehetséges kockázatának mérlegelésén alapulnak. Most már ez látható a jármüvekre kötendő, kötelező felelősség biztosítási díjaknál. Igy a Társadalom Biztosító a "káresemény" azaz a betegség nagyobb valószínüsége miatt többet kérhetne el. Ez viszon a biztosítási szakma alaptételei között található.

A BUX index-be sem számolnak bele minden céget amely kapható a budapesti tőzsdén.
Egy közgazdaságtan tanár, hogy örülne a kérdéseidnek! Mi meg ültünk mint a birkák a közgáz órán és a tanárnak magának kellett kérdéseket feltennie, hogy jobban megértsük az anyagot. A részletekbe azért még mindig nem mennék bele, de remélem a körvonalak is elég jó magyarázatot adtak.
Előzmény: TZiky (2738)